anadoluverumelimedya.com

Referandum öncesi Suriyeliler vatandaşlığa geçiriliyor

AKP’nin MHP’nin de desteği ile referanduma götüreceği başkanlık öncesinde Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmesine hız verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kilis’te bir iftar programında Türk vatandaşı olmak isteyen Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkının verileceğini açıklamasının ardından, Türkiye’de ve Avrupa Birliği’nde bu konu tartışılmaya başladı. Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin huzurunu bozan, teröre bulaşanların vatandaşlığa alınmayacağını belirtirken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci vatandaşlığa alınacak kişilerde teröre bulaşmamış olma ve ‘ahlaki anlamda’ Türk vatandaşlığı kıstaslarını taşıyabilme özellikleri aranacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise “Kriterler mutlaka olacak ve incelenecek” demişti.

Reklam alanı

SURİYELİLERE KİMLİK VERİLMEYE BAŞLANDI

AKP’nin MHP ile anlaşarak başkanlık anayasası değişkliği konusunda uzlaşması üzerine anayasa değişikliğinin Meclis’e önümüzdeki hafta sunulması kararlaştırıldı. TBMM’deki oylamada 330 üzeri ‘Evet’ oyu çıkması halinde ise değişiklik referaanduma sunulacak.

AKP iktidarı ise bıçak sırtı oylama için işi sıkı tutuyor. Özellikle Suriyeli mültecilerin yoğun yaşadığı illerde çok sayıda Suriyerli mülteciye vatandaşlık verilmeye başlandı.

Antakya’da Nüfus Müdürlüğü önünde bugün çekilen bu görüntü, muhtemel bir referandum öncesi çok sayıda Suriyeli mültecinin vatandaşlığa geçirileceği yönündeki şüpheyi de güçlendirdi.

AKP’li Antakya Belediyesi’nin ise yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüğü önünde çadır kurması dikkat çekti.

abcgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.