anadoluverumelimedya.com

Ankara ve Moskova ortaklığı için tarihi bir proje onaylandı

Ankara Moskova hattında her alanda gelişen ilişkilere bir yenisi daha eklendi, Türk AkımıDoğalgaz Projesinin Anlaşma metni MeclisGenel Kurulu’nda  onayladı.

Reklam alanı

Meclis’te yapılan oylamada 210 oy alan proje, Rus gazının Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını amaçlıyor.

Proje iki ülke ortaklığı için tarihi önem taşıyor.

Genel Kurul da mesaideydi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında da önemli değişiklikler içeren tasarı Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Tasarıya göre, özel öğretim kurumlarında olduğu gibi öğrencilere yurt gibi özel barınma hizmeti sunan kurumların iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek.

Üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının, proje okullarında okul müdürlüğü görevi yapmasının da önü açıldı.

Tasarı, akademisyen vekillere, emekli olduktan sonra akademik görevine geri dönmesi durumunda çifte maaş verilmesini de düzenliyordu. Ancak bu düzenleme tasarıdan çıkartıldı.

Perşembe günü yapılan Genel Kurul oturumunda, 4 parti Adana’nın Aladağ ilçesindeki özel bir yurtta yaşanan  faciayı araştırmak için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması konusunda da anlaştı.

Öte yandan Meclis’te kabul edilen Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yapılan düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı.

Değişikliklere göre, polis, savcı izni olmadan sanığın ikinci ifadesini olay yerinde alabilecek, savcılar de hakim izni olmadan dijital verilere el koyabilecek.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.