anadoluverumelimedya.com

İtfaiye araçlarının merdiveni yoktu, Adana’dan itfaiye geldi

MELTEM YILMAZ

Reklam alanı

Adana’nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’ndaki 10 öğrenci, 1 çocuk ve 1 de güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği 22 kişinin de yaralandığı Süleymancılar’a ait yurda ilişkin gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

İlçedeki herkes tarafından Süleymancılar Tarikatı’nın bölgede çok güçlü bir örgütlenmesinin olduğu belirtilirken yanan yurttan önceki yurdun, 2003’te yapılmış olmasına rağmen 2 yıl önce yıkıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Aladağ’da Süleymancilar olarak bilinen tarikat ilçeyi ele geçirmiş durumda. İlçede, Süleymancılar’ın yüzde 80 oranında hâkimiyetinin olduğunu ifade eden yurttaşlar, Süleymancılar’ın çevre köylerden yoksul ailelerin kızlarını topladıklarını ifade etti. Toros Dağları boyunca köylerdeki yurtların tamamının Süleymancılar’ın olduğu ortaya çıktı.

Öğrencilere yazları para veriliyormuş

Adana- Anamur arasında Toros dağlarının eteklerindeki köylerde Süleymancılar’ın örgütlenmesinin sonucunda tarikata ait 20- 25 kadar yurt olduğu belirtiliyor. Bu yurtlar okul sezonunda okula giden öğrencileri barındırırken, yazları ise kuran kursları veriyor. Söz konusu yurtlarda yazları kuran kursuna katılan öğrencilere teşvik amaçlı para da verildiği anlatıldı.

‘TEDAŞ şeflerinin uzmanlıkları yok’

Yurttaşlar ilçe merkezinde yaşanan faciaya dair iddialarda bulundu. İddialara göre TEDAŞ, ASKİ ve İtfaiye şeflerinin ehliyetleri yok. TEDAŞ’tan çok şikayetçi olduklarını ifade eden yurttaşlar TEDAŞ ve itfaiye şeflerinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan’ının yakınları olduğunu belirterek hiçbir uzmanlıklarının olmadığını aktardı.

‘İtfaiyenin merdiveni yoktu: Adana’dan çağrıldı!’

Öte yandan başka çarpıcı bir iddia ise Aladağ İtfaiyesi’nin merdivenli aracının olmadığı. İtfaiye şefliğinin 250 metre mesafede olmasına rağmen itfaiyenin aracının merdivenli olmamasından dolayı gitmediği ve bu sebeple de Adana’dan itfaiye çağırıldığı aktarıldı.

Bir itfaiye eri BirGün’e yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti:

“Bize çok geç haber verildi. Yurt müdürlüğünden herhangi bir ihbar gelmemişken vatandaşların çağrısıyla gittik. Biz gittiğimizde de yangın çatıya çıkmıştı.”

‘1 km ötede devlet yurdu var’

İddialardan bir diğeri ise bir kilometre ötede başka bir devlet yurdunun olması. Ancak köylerde ekonomik durumu kötü olan aileler, çocuklarını tarikat yurtlarının ücretsiz olması münasebetiyle bu yurda gönderiyor.

Aynı zamanda bir lisenin yurdu da olan devlet yurdunda çevre okullarda öğrenimi sürdüren öğrencilerin de kaldığı bildirildi. Hayatını kaybeden kızlardan birkaçının da geçen yıl burada kaldığını ama yaşlarının küçük olması nedeniyle bu devlet yurdundan çıkarıldığı söylendi. İlçede başka bir yurt olmadığı gerekçesiyle de Süleymancıların yurduna mecbur bırakılmış.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.