anadoluverumelimedya.com

Soner Polat: TSK, El Bab’a yönelen PKK/PYD’nin önünü kesiyor

Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Ağustos’ta başlattığı Fırat Kalkanı harekâtı devam ediyor.

Reklam alanı

Sınır güvenliğini sağlayan Türk ordusunun mücadelesi 100’üncü gününü devirdi.

İstikrarlı bir şekilde sürdürülen harekâtın en önemli hedefi ise terör örgütü IŞİD için hayati öneme sahip olan El-Bab. IŞİD’in kontrolündeki El Bab çevresinde ÖSO güçlerine karadan ve havadan yoğun ateş desteği sağlanıyor.

Emekli Tümamiral Soner Polat harekâtların son derece başarılı geçtiğini söyledi. El Bab operasyonu ile ilgili bilgi verdi.

Polat, El Bab’taki PKK/PYD tehdidine dikkat çekti.

Bölgenin kapısı olarak nitelendirilen El Bab’a Amerika desteğindeki PYD batıdan olduğu gibi Menbiç’ten de yaklaşıyor.

Soner Polat, stratejik ve kritik öneme sahip El Bab için “en avantajlı pozisyon Türkiye’de” değerlendirmesini yaptı. “Türkiye artık burada bu durum üstünlüğünü kaybetmez” dedi.

Karadağ bölgesinde; El Bab’ın kuzeyden ve batıdan kuşatılması hedefi kapsamındaki harekâtlar sürüyor.

Öte yandan Menbiç’te Türk uçaklarının vurduğu PKK/PYD’lilerin Amerikan ve Alman uyruklu olduğu ortaya çıktı. Menbiç kaynaklı açıklamada hava saldırısında Amerika’nın Californiya eyaletinden gelen “Robin Agıri” kod adlı Michelle Israel ile Almanya’nın Bielefeld şehrinden örgüte katılan “Zana Civan” kod adlı Anton SJK’nin öldüğü bildirildi. Michelle Israel’in Haziran 2016’da, Alman Anton SJK’nin ise Eylül ayında Suriye’ye gelerek PKK/PYD saflarına katıldıkları belirtildi.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.