anadoluverumelimedya.com

Kuzey ve Güney bir araya geliyor

Kuzey Kore lideri Kim’in, Güney Kore ile ilişkilerin geliştirilmesi çağrısı yapıp Pyeongchang Kış Olimpiyat Oyunları’na heyet gönderebileceklerini belirtmesine olumlu yanıt geldi. Güney Kore, gelecek ay düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları öncesinde Kuzey Kore’ye üst düzey görüşme teklifinde bulundu.

Reklam alanı

Sputnik’in Yonhap ajansından aktardığına göre, Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon, iki ülke temsilcilerinin 9 Ocak’ta Güney ve Kuzey Kore sınırındaki askerden arındırılmış bölgede yer alan Panmunjom köyünde Olimpiyat iş birliğini ve ilişkilerin nasıl geliştirileceğini görüşmek üzere bir araya gelmesini önerdi.

Cho, görüşmenin gerçekleşmesi halinde Güney Kore’nin, Olimpiyat iş birliğine odaklanmanın yanı sıra Kuzey ve Güney arasındaki gergin ilişkilerin iyileştirilmesi konularını da gündeme getirmeye çalışacağını açıkladı.

Diğer yandan Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore’nin PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunlarına katılması için hızla önlem alınması çağrısında bulundu.

Devlet Başkanlığı Sarayı Cheong Wa Dae’de düzenlenen kabine toplantısında konuşan Moon, “Birleşme Bakanlığı ile Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, Güney-Kuzey diyaloğunu bir an önce iyileştirmek ve Kuzey Kore heyetinin PyeongChang Olimpiyatları’na katılımını sağlamak için hızlı bir çözüm yolu bulmasını ümit ediyorum” dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl konuşmasında, Kore Yarımadası’nda askeri gerilimin düşürülmesi ve Güney Kore ile ilişkilerin gelişmesi gerektiğini vurgulamıştı.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.