anadoluverumelimedya.com

Bakan Zeybekci’den AB’ye tokat gibi yanıt

AK Parti Çal İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantına katılan  Zeybekci, buradaki konuşmasında, Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu, ekonomik  kriz tellalları, ekonomik kriz duacıları ve davetçilerinin 15 Temmuz gibi “yerle  bir olacağını” belirtti.

Reklam alanı

15 Temmuz “işgal girişimi”nin ardından 18 Temmuz sabahı Türkiye’deki  bütün sistemin çalıştığını hatırlatan Zeybekci, “Bankalar, borsalar çalışıyordu,  havaleler yapılıyordu, tıkır tıkır çalışıyordu.” ifadesini kullandı.

Yurt dışı seyahatlerinde Alman, İngiliz meslektaşlarına, “İstemeyiz  ya, böyle bir şey olsa sizde ne olurdu?” diye sorduğunu anlatan Zeybekci, “İnanın  6 ay bankaları çalışamazdı, ekonomileri yıllarca belini doğrultamazdı, faizleri  belki 10 sene normale gelmezdi. Biz Türk ekonomisi olarak dünyada hiçbir  ekonominin yaşamadığı bir testi yaşıyoruz, dayanıklılık testi. Bu testi de geçtik  elhamdülillah, hiç kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin dünyanın 18’inci, Avrupa’nın 7’nci büyük  ekonomisi olduğunu vurgulayan Zeybekci, bütçe açıklarında, bütçe disiplininde  Avrupa’nın tamamından, devletin borçlarının milli gelire oranında Avrupa’nın 28  ülkesinin 25’inden iyi durumda olduğunu, cari açıkta iyi noktaya geldiğini dile  getirdi.

Zeybekci, 2001-2002 yılllarında yaşanan ekonomik krizi hatırlatarak,  “Bir gecede bankalar 56 milyar dolarlık battı… Doları ağzıma almak istemiyorum  da, 56 milyar doları battı, bu milletin üzerine yük geldi. O zararın ödenmesiyle  ilgili Türk ekonomisine zararı yaklaşık 356 milyar dolar oldu. Bir gecede…  Sonra da bir gecede neler olmadı, bir tane bankadan bir cam kırılma sesi geldi  mi? Gelmedi. Onun için hiç telaş etmeyin.” değerlendirmesinde bulundu.

‘AB TRUVA ATI GİBİ’

Dünyada haritaların, dengelerin değiştiğine dikkati çeken Zeybekci,   Amerika’da bugün her şeye “ak” diyen bir başkandan sonra, ertesi gün her şeye  “kara” diyen bir başkanın göreve geldiğini, 3 ay önce 12 ülke ile imzaladıkları  dünyanın en büyük ticaret anlaşmasını ‘ben tanımıyorum, çıkıyorum’ dediğinin  altını çizerek, şöyle devam etti:

“AB gibi devasa bir yapı vardı. Truva atı gibi. Tahtadanmış halbuki.  İngiltere de çıkınca, her yerinden gıcırtı geliyor şimdi. Tabii bazı  gıcırtılarının hızlarını alamıyorlar, bize de söylüyorlar da boşverin, biz  işimize bakarız. Türkiye’nin AB’ye üye olmak gibi bir derdi yok. Bizim olmazsa  olmazımız refahımızın, insan haklarının, demokrasinin, eğitimin, bilimin,  teknolojinin AB’nin üzerinde olmasıdır.”

Ekonomi Bakanı Zeybekci, dünyadaki dengeler değişirken ekonomilerin de  etkilendiğini ancak dünyada ihracat düşerken Türkiye’nin AB’ye ihracatının  yükseldiğini, Rusya, İngiltere ve AB ile her şeyin düzgün gittiğini söyledi.

Programı kapsamında daha sonra Bekilli ilçe merkezine geçerek burada  da vatandaşlara hitap eden Bakan Zeybekci, Türkiyenin istikrar ve istikrarsızlık  ile ilgili tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek, “Referandumun Recep Tayyip  Erdoğan başkan olsun, mu olmasın mı oylaması değil, Türkiye’nin geleceğine daha  iyi, daha güvenli bakmasıyla ilişkili bir oylama olacağını” kaydetti.

‘CHP’Lİ KARDEŞLERİM DE ‘EVET’ DİYECEK’

MHP ile birlikte bu referandumu geçeceklerini ifade eden Nihat  Zeybekci, “Gönül ister ki, CHP de gelsin ‘evet’ desin. Ama her şeye ‘hayır’  diyor, her şeye muhalefet ediyorlar. Parti olarak, yöneticileri olarak böyle. Ama  ben eminim ki CHP’li kardeşlerim Türkiye’nin geleceği için ‘evet’ diyecek. Siz  dedirteceksiniz bunu.” dedi.
milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.