anadoluverumelimedya.com

Çağrı Türkeş: “Genel Başkanın İhraç Sebebidir!”

Türkiye’nin son süreçte gündemine oturan başkanlık sistemi tartışmaları hakkında yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Bugün grup toplantısında AKP’nin istediği değişiklikleri çoğunlukla makul bulduğunu söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu açıklaması tabanda ‘bu çoğunluğun içinde başkanlık var mı?’ sorusunu akla getirdi ve grup toplantısı sonunda yaptığı açıklamada yine içeriğe dair bilgi vermese de AKP’nin taslağının 12 maddeden oluştuğunu belirtti.

Reklam alanı

Haber 3 Hilal, ülkücü hareketin önemli isimlerinden başkanlık görüşlerini almaya devam ediyor. Başbuğ Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş başkanlık sistemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbuğun ülkücü harekete emaneti Çağrı Türkeş, MHP’nin başkanlık sistemine “evet” demesinin MHP Genel Başkanı için ihraç sebebi olacağını belirtti.

“Genel Başkan İçin İhraç Sebebidir”

“Başkanlık sistemine tamamen karşıyım ve çok yanlış buluyorum. Başkanlık sistemi MHP’nin genel politikasına aykırıdır. Hatta bu yasaya Milliyetçi Hareket Partisi tarafından evet denmesi genel başkan için ihraç sebebi olabileceğini düşünüyorum. Bugünkü grup toplantısında sayın Bahçeli hem karanlık bir yöne sürüklendiğimizi söylüyor hem de memleketi bu hale getirenlere daha büyük yetki verilmesini teklif ediyor bu çok büyük bir çelişkidir.”

haber3hilal

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.