anadoluverumelimedya.com

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN NATO PA ERMENİ M. VEKİLİNE SERT TEPKİ

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan NATO PA Ermeni M. vekilie sert tepki

Ermeni milletvkelinin iddalarına sert tepki

Çavuşoğlu’nun konuşmasının ardından soru cevap bölümünde söz alan Ermenistan Milletvekili Koryun Nahapetyan, Türkiye’ye yönelik suçlamalarda bulundu.

Reklam alanı

Nahapetyan’ın Türkiye’in DEAŞ’a destek verdiği yönündeki suçlamalarına Bakan Çavuşoğlu sert tepki gösterdi.

“700’DEN FAZLA TERÖRİST YOK ETTİK”

“Değişik görüşler içinde olabiliriz. Siz Ermenistan’dansınız ben de Türküm. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmamız lazım. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi yıllarımda da gördüm. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Şimdi siz nasıl söylersiniz bizim DAEŞ’e destek verdiğimizi. DAEŞ’e karşı arazide şu anda aktif operasyonu sürdüren kim? Bugüne kadar hangi ülke Türkiye kadar DAEŞ teröristini öldürmüştür. Sadece Başika kampımızda 700’den fazla teröristi yok ettik. Sadece Irak’ta.

“AÇIN DAEŞ’İN WEB SİTESİNE BAKIN”

Şu ana kadar operasyon devam ediyor, kaç tane güç var, bugüne kadar Musul operasyonu çerçevesinde 700’den fazla DAEŞ’li öldürülmemiştir. DAEŞ’in yabancı terörist savaşçılarını durdurma konusunda kim etkili? Siz diyorsunuz ki DAEŞ’e destek veriyorsunuz? DAEŞ bizden nefret ediyor. Web sayfalarına bak. Recep Tayyip Erdoğan birinci düşman ve onun yakın arkadaşları, ben dahil. Neden? Biraz önce söylediğim gibi aktif mücadele ediyoruz. İçeride ve dışarıda. Terörün her türlüsüyle.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin kaynak ülkelerle yabancı terörist savaşçılar akımını durduğuna dikkati çekerek, 52 bin kişiye giriş yasağı konulduğunu, bugüne kadar 4 bin kişinin de yakalandığını ve geldikleri ülkelere iade edildiğini belirtti. Fransa’da yakalanan teröristin, Türkiye’nin yakalayıp Fransa’ya teslim ettiği terörist olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Belçika havaalanındaki terörist saldırısını gerçekleştiren teröristin de Türkiye’nin yakalayıp da Hollanda’ya iade ettiği ve Belçika polisine de haber verdiğini hatırlattı.Türkiye’de şu ana kadar DAEŞ ile bağlantılı olan 2 binden fazla tutuklunun olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“BUNLARIN İSLAMLA ALAKASI YOK”

Biz DAEŞ’in ideolojisini öldürmede en etkili kişiyiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın da hedef olmasının sebebi bu. Bunlar ne yapıyor dini suistimal ederek 125 ülkede adam devşiriyor. Biz de diyoruz ki bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz, ‘bu teröristlere katılmayın, bunların İslam ile hiçbir ilgisi yok.’

“SANKİ BİR MELEKSİNİZ…”

İkincisi sizi dinlediğimiz zaman sanki bir meleksiniz, barış meleğisiniz. Şimdi ben size bir soru sormak istiyorum, BM kararnamesinde, Avrupa Konseyi kararnamesinde sizin üye olduğunuz tüm kararnamelerde sizin Azerbaycan’ın topraklarının yüzde 20’sini işgal ettiğiniz yok mu? Azerbaycan topraklarını ben mi işgal ettim? Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal ettiğiniz kayıtlarda mı? Karabağı ben mi işgal ettim? Siz işgal ettiniz, buradan niye çekilmiyorsunuz? Biz size önerilerde de bulunduk, ‘Buradan çekilirseniz size sınırlarımızı açarız’ dedik. Siz dediniz ki, ‘Azerbaycan’ı niye şart koyuyorsunuz’? Biz de ‘Azerbaycan bizim kardeş ülkemiz’ dedik. Biz tek milletiz, iki devletiz, Azerbaycan’ın meselesi bizim meselemizdir.

Peki dürüstlükten bahsediyorsunuz, bugüne kadar soykırım yalanını her yerde dile getiriyorsunuz. Biz göreve geldiğimiz zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o zamanki devlet başkanınıza bir mektup yazdı, meclisimizde iki parti vardı, AK Parti ve CHP. ‘Ey Ermenistan siz bu iddialarda bulunuyorsunuz, gelin ortak bir komisyon kuralım, bu komisyona sizin ve bizim bilim adamlarımız katılsın. Arşivlerimizi açalım, siz de açın, biz de açalım ama iki ülke yetmez, Rusya’nın da bilim adamları gelsin, ABD’nin bilim adamları gelsin, İngiltere’nin bilim adamları gelsin, onlar da arşivlerini açsın. Bilim adamları bunu çalışsın, sonuç ne çıkarsa çıksın biz bunu kabul etmeyi taahhüt ediyoruz’ dedik. Siz ne dediniz, ‘hayır’. Niye çünkü siz yalanı tercih ediyorsunuz, kendinize güveniniz yok.”

“SOYKIRIM SİYASİ VE JENERİK BİR TABİR DEĞİLDİR”

Çavuşoğlu konuşmasının devamında, “Geçtiğmiz gün Alman Parlamentosu karar aldı ondan sonra hükumet açıklama yaptı diyorki, ‘soykırım siyasi ve jenerik bir tabir değildir. Hukuki bir tabirdir. Bir olayın gerçekleşebilmesi için mahkeme kararı gerekiyor.’ Ama biz buna rağmen diyoruz ki Türkiye, Ermenistan, Rusya, ABD ve İngilitere bilim adamlarından oluşan bilim adamları komisyonundan ne karar çıkarsa biz onu kabul edeceğiz. Varmısınız buna?… Yoksunuz! Niye? Olmadığını siz de biliyorsunuz!…” açıklamasını yaptı.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.