anadoluverumelimedya.com

CHP, “Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” mitinglerine başlıyor

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde, basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.
Edinilen bilgiye göre toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKPtarafından suç duyurusunda bulunulan CHP’nin 6 Kasım 2016 tarihli PM bildirisi ele alındı.
Hükümetin sert bir dille eleştirdiği bildiriyi gündemde tutmak ve halka anlatmak için “örgütlü çalışma modelleri” oluşturulması, sivil toplum örgütlerinin de sürece dahil edilmesi gündeme geldi.
ORTAK SAVUNMA KARARI
Toplantıda, bildiriye soruşturma açılması konusu da değerlendirilirken, PM üyelerinin ifadeye çağrılmaları durumunda ortak bir savunma metni hazırlanmasına karar verildi.
PM üyelerinin, “AKP’nin teröre yardım ve yataklık ettiği, görüntülerle, fotoğraflarla ve açıklamalarla anlatılabileceği” yorumunu yaptığı ortak savunma metni için, genel merkezin hukuk bürosu çalışacak.
AY SONUNDA MİTİNG
Öte yandan, CHP bu ayın sonunda bir miting düzenleme kararı da aldı. İlki Adana’da yapılması planlanan mitinglerin devamının geleceği ifade edildi.

Reklam alanı

halkizbiz

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.