anadoluverumelimedya.com

Türkiye’den AB’ye sert cevap

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini tarafından yapılan açıklamada,”AB ve üye ülkeler bir kez daha 15 Temmuz’daki darbe girişimini kınadıklarını belirtirken Türkiye‘ye orantılı adımlar atması gerçeğinin farkında olarak, Türkiye’ye insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ile adil yargılama da dahil olmak üzere parlamenter demokrasiyi korumaya çağırıyor” denildi.

Reklam alanı

Birlik’in Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğinin kaydedildi

TÜRKİYE’DEN CEVAP

Dışişleri Bakanlığı’ndan AB’ye tepkji geldi. Yapılan açıklamada, “Bugün ülkemizle ilgili yapılan açıklama kabul edilemez” denildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

AB adına Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi tarafından bugün ülkemiz hakkında yapılan açıklamanın kabul edilmesi mümkün değildir.

Darbe teşebbüsünden bu yana beklediğimiz desteği vermeyen ve ön yargılı bir tutum sergileyen AB maalesef terörizmle mücadele konusunda da Türkiye’nin hassasiyetlerini anlamamakta ısrar etmektedir. AB, ülkemizdeki terör saldırılarını kınamakla bu konuda üzerine düşen sorumluluklardan kurtulamayacağını anlamalıdır.

PKK’ya açıkça silahı bırakma çağrısı yapamayan, teröristlerin serbestçe ülkelerinde dolaşmalarına ve Türkiye aleyhine propaganda ve eylemlerini yürütmelerine ses çıkarmayan ve hatta PKK’nın Avrupa Parlamentosu koridorlarında sergi açmasına müsaade eden, Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB esasen Türk milleti nezdinde terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir.

Bu sebeple, bu tür açıklamaların bizim açımızdan bir değeri bulunmamaktadır.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.