anadoluverumelimedya.com

Velilerden İmam Hatip direnişi sürüyor: Çağdaş eğitim istiyoruz

 

Reklam alanı

İstanbul Beşiktaş’ta velilerin rızası dışında imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi planlanan İsmail Tarman Ortaokulu’nun önünde buluşan aileler, “İmam hatip değil, çağdaş eğitim istiyoruz” dedi. Veliler, çocuğunu imam hatipe göndermek istemeyenlerin özel okullara mahkum edildiğini söyledi

İstanbul Beşiktaş’ta İsmail Tarman Ortaokulu’nun kademeli olarak imam hatip ortaokuluna dönüştürülme planına karşı öğrenci velileri dün okulun önünde basın açıklaması yaptı. Veliler, okulun imam hatipe dönüştürülmesini istemediklerini devletten öğrenciler için çağdaş bir eğitim istediklerini vurguladılar. 599 gündür okulun dönüşümüne karşı nönebette olduklarını hatırlatan öğrenci velilerinden Nizamettin Yıldırım ve Bengü Bozkurt Doğan’ın okudukları açıklamada şu ifadeler yer aldı. “Dört senedir geçici dedikleri halde hala mahallemizde varlığını sürdüren bir imam-hatip ortaokulu olmasına rağmen, okulumuz kademeli olarak dönüştürülmüştür. İmam hatiplerin yüzde 65’i boş durumdadır. Buna rağmen hala normal okulları dönüştürerek yeni imam-hatipler oluşturulmaktadır. Normal okullara ihtiyaç var iken, normal ortaokul ve lise talepleri karşılanmamakta, ihtiyaç ve talep olmayan imam hatipler oluşturulmaktadır.

EĞİTİM HAKKI İHLAL EDİLİYOR

Çocuklara normal, çağdaş eğitim vermek devletin görevidir. Çocuklarını dini okullarda okutmak isteyen velilerin özel talepte bulunması gerekmektedir. Burada ise tam tersi uygulama yapılmakta, okul tepeden inme kararla imam-hatip yapılmakta, çocuklarını normal okula göndermek isteyen veliler okulsuz bırakılmaktadır. Veliler, devlet okulundan, parasız eğitimden mahrum edilmektedir. Veliler, tüm kaynaklarını kullanarak çocuklarını özel okula yazdırmak zorunda kalmaktadır. Ekonomik durumu yeterli olmayanlar ise, istemedikleri halde imam hatiplere mahkum edilmektedirler. Böylece eğitim hakkı ihlal edilmekte, zengin ile yoksul arasında ayrımcılık yapılmaktadır.”

MUSTAFA K. EROL / Aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.