anadoluverumelimedya.com

Tahran’dan arabuluculuk çağrısı

İran, bölgede çözüm için arabuluculuğa hazır. Ulusal Kanal’a konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in danışmanı Hüseyin Şeyhülislam “Özellikle bölge ülkeleri arasında oluşan sorunların giderilmesi için arabuluculuğa hazır olduklarını” ifade etti. İranlı diplomat “Türkiye ile Irak, hatta Türkiye ile Suriye arasındaki sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Ankara-Bağdat ve Ankara-Şam ilişkilerinin normalleşmesi için  Tahran’dan yapılan arabuluculuk çağrılarına bir yenisi daha eklendi.

Reklam alanı

Ulusla Kanal’a konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, Türkiye-Irak ve Türkiye-Suriye arasındaki sorunların çözümü için hazır olduklarını ifade ederek, “Mevcut durumda da özellikle bölge ülkeleri arasında  oluşan sorunların giderilmesi için arabuluculuk yapmaya hazırız. Türkiye ve Irak arasında hatta Türkiye ve Suriye arasında olan sorunların çözülmesi için biz elimizden geleni yapmaya hazırız ve bunuda kendimize görev biliyoruz” dedi.

Uzun süre İran’ın Şam büyükelçiliği görevininde bulunan Hüseyin Şeyhülislam, bölgede yaşanan her sorunda kazanan tarafın emperyalizm ve siyonizim olacağını söyledi.

Şeyhüslislam, “Bölgemizde mezhepler arası, ülkeler arası, etnik gruplar arası olacak her sorun ve ihtilafın tek kazananı emperyalizm ve siyonizm olur. Bundan dolayı İran her nerede olursa olsun, mezhepler, etnik gruplar arasında çıkacak her sorunun çözümünde bulunmaya hazırdır” şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.