anadoluverumelimedya.com

AP Raportörü Kati Piri: Avrupa Birliği, Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya alsın

Piri, Hollanda Radyosu’na yaptığı açıklamada, gözaltı kararlarını “saçmalık” olarak nitelendirdi ve Türkiye’nin hızla diktatörlüğe kaydığını savundu.

Reklam alanı

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, daha önce dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin gözaltına alınmasını, “çizginin aşılması” olarak nitelendiren Piri, Brüksel’den, Türkiye’yle üyelik görüşmelerinin derhal askıya alınması konusunda net bir sinyal beklediğini söyledi.

ALMANYA: TÜRKİYE AB KONUSUNDA NET BİR KARAR VERMELİ

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’nin AB ve diğer uluslararası kurum ve kuruluşlarla ilişkileri konusunda net bir tavır takınması gerektiğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile Berlin’de düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Steinmeier, “Birbirine paralel çelişkili durumlar söz konusu. Türkiye’de muhalefet susturuluyor, siyasetçiler içeri alınıyor ancak aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu’da önemli bir aktör” diye konuştu.

Alman bakan, Suriye’de barış sağlanabilmesi için Türkiye’ye ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Johnson da Türkiye’nin Suriye’deki iç savaş konusunda kritik bir noktada bulunduğuna dikkat çekerken, basın ve ifade özgürlüğüyle ilgili kaygılar varsa bunların dile getirilmesi gerektiğini belirtti.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.