anadoluverumelimedya.com

CHP’den MHP’ye ‘Başkanlık’ yanıtı “En büyük ihanettir”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, başkanlık sistemi tartışmasını başlatan MHP’nin, bu tartışmayı bitirmek gibi bir yükümlülüğü olduğunu belirterek, “CHP olarak, böyle bir teklif gelirse kabul etmeceğiz, MHP ne yapacaktır? 330’a ulaşacak sayıda destek olacak mı olmayacak mı?” dedi.

Reklam alanı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, başkanlık sistemi tartışmaları için, “Bu tam anlamıyla Türkiye’yi ayrıştırmaya dönük bir hamledir. İnsanlarımız yoksullukla, yolsuzlukla mücadele ederken Türkiye’yi başkanlık tartışmalarının içerisine sokmak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında başkanlık sistemi tartışmalarına değinerek, “Sorunumuz bu mudur yani Türkiye başkanlık sistemi geldiğinde bütün bu sorunları giderecek midir?” diye sordu.

VARSA YOKSA BAŞKANLIK VARSA YOKSA RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HAYALİ
“Bütün Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılar unutuldu, varsa yoksa başkanlık varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali” ifadesini kullanan Gök, şöyle devam etti:

“Bu tam anlamıyla Türkiye’yi ayrıştırmaya dönük bir hamledir.

İnsanlarımız yoksullukla, yolsuzlukla mücadele ederken Türkiye’yi başkanlık tartışmalarının içerisine sokmak Türkiye’ye yapılabilecek en büyük ihanettir.

Ne oldu yargı bağımsızlığına ilişkin çalışma? Biz bu çalışmayı yürütmüyor muyduk? Yani yargı bağımsızlığı, hakimlerin savcıların bağımsızlığı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayalinden önemsiz bir konu mudur?”

CHP’NİN TAVRI
CHP’nin başkanlık sistemi konusundaki görüşünün çok net olduğunu ifade eden Gök, “Türkiye’nin 200 yüzyıldan beri süren parlamenter demokrasiyle yönetilmesini demokratik parlamenter sistemin güçlendirilmesini CHP savunmaktadır” dedi.

MHP’NİN NET OLMASI GEREKİR
MHP’ye de seslenen Gök, şunları söyledi:

“Bu tartışmayı başlatan MHP’nin bu tartışmayı bitirmek gibi de bir yükümlülüğü vardır. MHP, AKP’ye can simidi gibi sunduğu başkanlık hayali çerçevesinde böyle bir teklif Meclis’e geldiğinde AKP’nin 330 sayısı elinde olmadığına göre 330’u tamamlayacak mıdır, tamamlamayacak mıdır sorusunu net bir şekilde kamuoyuyla paylaşması gerekir. MHP’nin net olması gerekir. İkircikli davranarak değil.

Biz CHP olarak böyle bir teklif gelirse bunu kabul etmeyeceğimizi, reddedeceğimizi ifade ediyoruz. MHP ne yapacaktır? 330’a ulaşacak sayıda destek olacak mıdır, olmayacak mıdır?”

CHP’NİN PKK’YA VE İMRALI’YA KARŞI NE DENLİ NET BİR DURUŞ SERGİLEDİĞİ ORTADIR
“MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay basın toplantısında Selin Sayek Böke’ye karşı çok sert ifadeler kullandı, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “CHP’nin duruşu bellidir. CHP’nin PKK’ya ve İmralı’ya karşı ne denli net bir duruş sergilediği ortadır. MHP anlaşılıyor ki başlatmış olduğu anayasa tartışmalarıyla muhalefetin de iktidar partisine karşı vereceği mücadelede iktidar partisine verilecek olan bu mücadeleyi de parçalama eğiliminde” yanıtını verdi.

PAZARLIK İDDİALARI
“AK Parti ile MHP arasında pazarlık iddiaları var, ne diyorsunuz?” sorusuna Gök, “MHP net olmadığı müddetçe bu iddialar ve düşünceler haklı olarak insanın düşünce yapısı içerisinde yer alır” dedi.

BİZ PARLAMENTER DEMOKRASİDEN YANAYIZ
“Başkanlık teklifi ile gelirlerse ne yaparsınız?” sorusuna da Gök, “Başkanlık sistemi konusunda CHP’nin duruşunun böyle bir teklif gelirse Meclis’e ne yapacağının çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Biz parlamenter demokrasiden yanayız, başkanlık sistemini Türkiye’nin yararına ve hayrına uygun bulmayız” yanıtını verdi.

halkizbiz

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.