anadoluverumelimedya.com

Emekli Albay Önsel: ‘Darbeciler özel sınıfta yetişti’

Balyoz kumpasından yargılanan emekli Jandarma Albay Mustafa Önsel, 15 Temmuz darbesine karışan 11 generalin 1982 yılında ilk kez kurulan ‘özel sınıftan’ mezun olduğunu söyledi.

Reklam alanı

TBMM Darbe Komisyonu’na bilgi veren Önsel, şöyle dedi: “Harp Okulu’nda 1982’de özel sınıf ihdas edildi. Bunun önemi; sivil kaynaklı öğrencilerden oluşuyor. 1985’te mezun oldular. Sivil, böyle bir şey olmaz bizde. Bu kısmın (özel sınıfın) yarısı general oluyor. 11 general. Bu da rastlantı olabilir. Ama bu 11’i de 15 Temmuz darbesinin içinde. Alay Komutanımız kim; kasaptaki ete soğan doğramam diyen Hilmi Özkök….Suçlu kim? Bütün darbeciler suçludur. Siyasiler suçludur. Hepiniz suçlusunuz. Bütün yöneticiler suçludur. Halkımız da sarfı nazar değildir.”

 

TÜRKÇE SORULARI TAM YAPTILAR

FETÖ 1985’te askeri liselere sızmaya başladı. 1986’da bütün askeri liselerde öğrencilerin 400 kişi alınıyorsa yarıya yakını Türkçe sorularını tam yaptı. Bu hayatın olağan akışına aykırı. Merkezden almışlar. 15-20 kişi göstermelik atılıyor. Diğerleri devam. TSK tarihinde en fazla kurmay subayın çıktığı devre. 1994 yılı. Kazananlar kim? Türkçe sorularını tam yapanlar.

 

DEVLETİN TEPESİNİ UYARDIK

FETÖ’cüler, devletin tepesinin yakın çevresini 2015’te sardı. Bunu görüp uyardık. 2015 yılında Cumhurbaşkanının arkasında bir kurmay albay duruyor. Bir devre arkadaşı geldi. Bu Fetullah’ın en has adamı. Muhafız alay komutanı bunların has adamı dedi. Bağımsız istihbarat teşkilatları varsa, bilinmemesi mümkün mü? Cumhurbaşkanına, Genelkurmay Başkanına haber gönderdik. Yangın var dedik ama hortum bize tutuldu.

CASUSLUK TESPİT EDİLDİ

Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde Albay Mithat A’nın ‘askeri belge casusluğu’ yaptığı tespit edildi. Ancak soruşturma açılmadan emekli edildi.2003’ten itibaren kurmay olan kişilerin araştırılması gerekir.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.