anadoluverumelimedya.com

Yeni Şafak, TGB’ye neden saldırıyor

AKP’ ye yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi,6 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan ‘Bu hale getirenlere beraat’ başlıklı haberinde TGB ile ilgili iftiralara yer verdi. Ankara Üniversitesi Tandoğan Kampüsü’nde AKP Gençlik Kolları üyesi Dilara Sina Tabak’a TGB üyelerinin soda şişeleri ile saldırdığını ve olayla ilgili açılan davada yargılanıp beraat ettiklerini yazdı. Yeni Şafak’ın ardından Güneş, Diriliş Postası ve Haber Vaktim Gazeteleri de bu yalanları sayfalarına taşıdı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan ise 7 Ekim tarihli köşe yazısında aynı yalanları dillendirerek AKP’li vekilleri, TGB’ye bedel ödetmeye çağırdı.

Reklam alanı

Türkiye Gençlik Birliği Genel Merkezi, konuyla ilgili olarak, ‘İftiralara Yanıt’ başlığı ile internet sitesinden açıklama yayınladı. Açıklamada, hiçbir TGB üyesinin soda şişesi ile saldırmadığı ve olayla ilgili davada yargılanmadığı ifade edildi. TGB’nin üniversite şiddet ortamına karşı olduğu ve demokratik üniversite mücadelesi verdiği ifade edildi.

Türkiye Gençlik Birliği tarafından tekzip gönderilmesine ve yetkililer ile görüşülerek haberin asılsız olduğunun belirtilmesine karşın Yeni Şafak Gazetesi karalama niteliği taşıyan haberlerine devam etti. 7 ve 8 Ekim tarihli gazetelerinde de Türkiye Gençlik Birliği’ni hedef gösterdi.

TGB’NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYUYORLAR

TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bursalı; ‘‘Bizim, Tabak’ın yaralanması eyleminin içinde olduğumuzu hatta başını çektiğimizi iddia eden haber ve yazıların tamamı asılsızdır. Mevzu bahis olayda TGB’liler bulunmadığı gibi, olayla ilgili yürüyen yargı sürecinde şüpheli olan tek bir TGB’li de yoktur. Biz TGB’liler üniversitenin öğrencisi olan herkesin üniversitede anayasa dâhilinde özgür görüş açıklama hakkının olduğunu savunuyoruz. AKP’yi ve politikalarını protesto edebiliriz, gerektiğinde sert de eleştirebiliriz fakat protestoya ve eleştiriye asla şiddet taşımayız. Üniversitelerde şiddetin ve kavganın karşısında en çok duran biziz. ‘’ dedi. Özgür Bursalı, son bir yılda çok sayıda milliyetçi ve muhazafakar gencin TGB’ye katıldığını belirterek bu yalan haberlerin kaynağının TGB’nin üniversitelerde sağ-sol demeden vatansever gençliği birleştirerek büyümesinden duyulan rahatsızlık olabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.