anadoluverumelimedya.com

Yargıtay’dan 7 Balyoz sanığı ile ilgili flaş talep

AA

Reklam alanı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davasında yapılan yeniden  yargılama sonucu beraat eden Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet  Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’ın beraat  kararına yapılan itirazla ilgili tebliğnamesini Haziran ayında tamamladı. Başsavcılık,  aralarında Çetin Doğan’ın da bulunduğu 7 sanık hakkındaki beraat kararının bozulmasını istedi .

Balyoz davasında bazı sanıkların avukatlığını yapan Hüseyin Ersöz,  Başsavcılığın taraflara gönderdiği tebliğnameyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Davada özel yetkili mahkeme tarafından mahkumiyet kararı verildiğini  belirten Ersöz, bu mahkumiyet kararının da Yargıtay 9. Ceza Dairesince onandığını  hatırlattı.

Bireysel başvurular sonrası Anayasa Mahkemesinin verdiği ihlal  kararının ardından yeniden yargılama yapıldığını ve İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza  Mahkemesince, yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılarak, tüm sanıklar yönünden  mahkumiyet kararının kaldırıldığını söyleyen Ersöz, tüm sanıklar yönünden beraat  kararı verildiğini anlattı. Bu karara karşı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının temyiz hakkını  kullandığını ve sanıklardan 7’si hakkındaki beraat kararının bozulmasını  istediğini aktaran Hüseyin Ersöz, temyizde, 1. Ordu Komutanlığında gerçekleşen  seminerde yapılan birtakım konuşmaların ses kayıtlarının gerekçe gösterildiğini  belirtti.  Avukat Ersöz, buna karşı görüşlerini mahkemeye sunduklarını ve ses  kayıtlarının tek başına darbe ya da suç için anlaşma suçunu oluşturamayacağını  ifade ettiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Çünkü ‘Balyoz Harekat Planı’nın sahteliğinin bilirkişi raporuyla  tespit edildiğini, yazılı bir metin olmaksızın bir darbe teşebbüsünün de söz  konusu olamayacağını’ ifade etmiştik. Ayrıca ‘o seminere katılan yüzlerce asker  olduğunu, bunların arasında Ahmet Mete Işıkara’nın da bulunduğunu, böyle bir  durumda herkes hakkında dava açılması gerektiğini belirtmiştik. Savunmalarımız ve  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının temyiz sebebi Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay  Cumhuriyet Başsavcılığı da hazırladığı tebliğnamede, bu ses kayıtları,  seminerdeki konuşmalar, özel yetkili mahkemelerin verdiği mahkumiyet kararındaki  gerekçeleri göz önünde bulundurarak, beraat kararının bozulması yönünde görüş  bildirmiş. Biz de beraat kararın onanması için Yargıtay 16. Ceza Dairesine  savunmalarımızı sunacağız.Başsavcılığın tebliğnamesinin bağlayıcılığı bulunmuyor. 7 sanıkla  ilgili son kararı Yargıtay 16.Ceza Dairesi verecek.

7 SANIĞIN BERAATİNE İTİRAZ EDİLMİŞTİ   

Kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan  Balyoz Planı’na ilişkin davada, emekli generaller Çetin Doğan, Özden Örnek ve  Halil İbrahim Fırtına’nın aralarında bulunduğu sanıklar “Türkiye Cumhuriyeti  hükümetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs”  suçlarından cezalandırılmıştı. Karar, Yargıtay 9. Ceza Dairesince de onanmıştı. Sanıklar, Anayasa  Mahkemesinin hak ihlali kararının ardından tahliye edilmişti. Yüksek Mahkemenin yeniden yargılama kararı sonrasında, Anadolu 4. Ağır  Ceza Mahkemesi 236 sanık hakkında beraat kararı vermiş, Anadolu Cumhuriyet  Başsavcılığı ise sanıklar Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya  Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç’a verilen beraat  kararına itiraz etmişti.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.