anadoluverumelimedya.com

Özel işletmeye yol açmak için Likya Yolu’nu tahrip ettiler!

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan köyünde özel ağaçlandırma yapılması amacıyla tahsis edilen 100 dekarlık arazideki makiler sökülüyor.

Reklam alanı

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan köyünde özel ağaçlandırma yapılması amacıyla tahsis edilen 100 dekarlık arazideki makilerin sökülmesine başlandı. Araziye, badem ormanı kurulacağı ifade ediliyor. Yol açmak için çalışan iş makinesi, tarihi tahıl ambarlarının bulunduğu bölgede Likya Yolu’nu tahrip edince köylüler suç duyurusunda bulundu.

Savcılık soruşturma başlattı. Alanda, özel ağaçlandırma yapılması için daha önce de girişimler olmuştu. Köylülerin tepkisi üzerine projeler rafa kaldırılmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, son olarak, 100 dekarlık alanı, badem ağacı yetiştirmesi için özel girişimciye tahsis etti. Yol çalışması sırasında, Likya Yolu tahrip edilince köylüler şikâyetçi oldu. Antalya Müzesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, tahrip edilen alanda ve çevresinde inceleme yaptı. Türkiye’nin en uzun kültür rotası olarak bilinen Likya Yolu’nun bir bölümünün tahrip edildiğini tespit ettiler.

kuzeyormanları

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.