anadoluverumelimedya.com

CHP´Lİ AKIN: AKP´DEN EĞİTİME BİR DARBE DAHA İNDİRİLİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´ın proje okul yapılan Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi ile ilgili basın açıklaması şöyle:

Reklam alanı

İktidar partisi AKP´nin eğitimde yarattığı sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Ülkemizde öne çıkmış, gelenek oluşturmuş, başarısını kanıtlamış okulların eğitim kadrosuna müdahale ediliyor. Ülke genelinde sayıları 155´i bulduğu söylenen lise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak ilan edilmişti. Buralara sınavla, başarısını kanıtlayarak atanmış olan, sayıları 7 binlere ulaştığı belirtilen öğretmenler başka okullara tayin ediliyor, onların yerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hangi kriterlere göre belirlendiği bilinmeyen, tamamen keyfi yöntemlerle seçilen öğretmenler atanıyor. Hem de eğitim öğretim yılı başlamışken.
Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarında yapılan ve ne amaca hizmet ettiği anlaşılamayan bu uygulama kabul edilemez. Nitekim öğrenciler, aileleri ve eğitim sendikaları bu uygulamaya karşı çıkarak, uygulamayı protesto ediyorlar. Sendikalar bu amaçla davalar açmış durumdalar.
Her gün bu okulların öğrencileri ve velileri biz milletvekillerini arıyorlar, faks çekiyorlar, mail atıyorlar. Bu işe bir çözüm bulun öğretmenlerimiz çocuklarımızdan ayrılmasın diyorlar. Bu okullarda görevli başarısını ve yeteneğini kanıtlamış öğretmenlerin yerine haklı olarak torpilli öğretmenlerin atanacağını düşünüyorlar.
İlimiz Balıkesir´de Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi de aynı kapsamda proje okul olarak ilan edilmiş bulunmaktadır. Bize verilen bilgiye göre okulda görevli öğretmenlerin %90´ının değişmesi söz konusu. Bu değişikliğin eğitim öğretim başladıktan sonra olacak olması ayrıca öğrenciler için sakıncalar yarattığı da ortadadır. Oturmuş bir eğitim sistemini yürütmekte olan, okulun ruhunu, geleneğini bilen öğretmenlerin okuldan uzaklaştırılması eğitimde çok ciddi aksamalara yol açacaktır.
Aileler ve öğrenciler bu okullara bir takım cemaat ve tarikatlara mensup öğretmenlerin atanacağı endişesini yaşıyorlar. Laik ve bilimsel eğitimden uzaklaşılacağını düşünüyorlar. AKP´nin eğitime bakışını dikkate aldığımızda ailelerin ve öğrencilerin bu endişelerinde çok haklı olduklarını belirtmemiz gerekir.
Eğitim sistemine bu şekilde müdahale etmek, geleneği oluşmuş, her koşulda başarısını kanıtlamış okulların bu yapısını bozarak kendi dünyalarına uygun yeni bir anlayışı yerleştirme çabası ülkemizin, geleceğimizin yararına değildir. Her türlü kamu kurumunu siyasal kadrolaşma aracı olarak görmenin sonucunun iyi olmadığı artık çok iyi bilinmektedir. Zaten eğitimde reform adı altında eğitim sistemimize yeteri kadar kötülük yapılmış durumdadır.
Milli Eğitim Bakanlığı başarısını ispat etmiş başta Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi olmak üzere , ülkemizin diğer yerlerindeki proje okulların deneyimli ve başarılı öğretmenlerini öğrencilerinden ayırma, okullarından uzaklaştırılma uygulamasından derhal vazgeçmelidir.
Saygılarımla.

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.