anadoluverumelimedya.com

Almanya ağzındaki baklayı çıkardı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye’yi Avrupa’dan uzaklaşmakla suçladı. Gabriel, Türkiye’ye karşı olmadıklarını da vurguladı.

Reklam alanı

DW Türkçe’nin haberine göre Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türk hükümetini Avrupa’dan ve Avrupa’nın temel değerlerinden uzaklaşmakla suçladı. “Türk hükümeti biz Türkiye’den uzaklaşıyormuşuz izlenimi yaratıyor” diyen Gabriel, “bunun doğru olmadığını” söyledi.

Sosyal Demokrat Partili Bakan Gabriel, Berlin’de “Hükümetin Açık Kapı Günü”kapsamında düzenlenen toplantıda halkın Türkiye’ye ilişkin sorularını yanıtladı.

GABRİEL AB MÜZAKERELERİNE SON VERİLMESİNE KARŞI

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyelik müzakerelerine son verilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan Gabriel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunu beklediğini ifade etti. “Bu durumda Erdoğan, Avrupa’nın Türkiye’ye sırtını döndüğüne dair güçlü bir kanıt elde etmiş olur” diyen Gabriel, Erdoğan’ın “bakın bizi istemiyorlar” diyeceğini de sözlerine ekledi.

“Türklerin çoğunun Almanya ve Avrupa’ya duydukları sevgi nedeniyle hayal kırıklığına” uğradığını belirten Gabriel, Erdoğan’ın bu Türklerin bu duygusuna hitap ettiğini dile getirdi. Gabriel, Türkiye ile AB arasında yaklaşık 50 yıl süren ve başarısızlığa uğrayan müzakere sürecinden sonra bu duygunun anlaşabilir olduğuna işaret etti. Gabriel, “Erdoğan yaptığı propagandayı bu hayal kırıklığı üzerine inşa ediyor” dedi.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.