anadoluverumelimedya.com

Feyzioğlu: Terör örgütleri organize ihbarlarda bulunuyor

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya’da gözaltına alınan 17 avukat için Antalya Adliyesi’ne gelerek Başsavcı Ramazan Solmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, avukatların mesleki faaliyetleri kapsamında hiçbir şekilde soruşturmaya, baskıya ve ceza davasına tabi olmaması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, bir avukatın savunduğu kişi ya da şirket dolayısıyla idari ve adli soruşturma ve baskıya maruz kalması durumunda linç kültürünün başlayacağını vurguladı.

Reklam alanı

MESLEKİ FAALİYETLERLE SUÇLANMAMALILAR

Herkesin savunulmaya hakkı olduğunu belirten Metin Feyzioğlu, insanlık tarihinin haklıyı haksızdan tek ayırma yönteminin adil yargılama olduğunu söyledi. Adil yargılamanın olabilmesi için de vatandaşın kendini savunan bir avukata ihtiyacı ifade eden Feyzioğlu, “OHAL kapsamındaki soruşturmalarda, eğer meslektaşlarımız önceki dönemlerde ‘falancayı neden savundun’ diye suçlanmaya başlanırsa bu bambaşka bir yere gider. OHAL sonrasında da bazı meslektaşlarımızın tedirginlik duyduklarına dair bildirimler geliyor. ‘Acaba savunursam başıma bir şey gelir mi’ diye. Bizim titizlikle üstünde durulması gerektiğini düşündüğümüz şudur. Gözaltına alınan avukatlar mesleki faaliyetleri nedeniyle suçlanmamalı. Eğer böyle bir bilgi iddia sebebiyle bu dosya kapsamına alınmışlarsa bunların bir an önce ayıklanması ve derhal özgürlüklerine kavuşturulmasını istiyoruz” dedi.

‘GÖZALTILARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Başsavcının bu konuda son derece titiz olunacağının güvencesini verdiğini anlatan Feyzioğlu, dosyadaki delilleri gördüklerinde daha doğru bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Mesleki faaliyetler ile örgütsel faaliyeti birbirinden ayırmak için titizlikle uğraşacağız’ sözünün değerli olduğunu belirten Feyzioğlu, bu sözün gereğinin takipçisi olacaklarını söyledi. Metin Feyzioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

ORGANİZE İHBARLAR

“Türkiye’de OHAL kapsamında yapılan adli ve idari işlemlerde insan hakkı ihlali sıklıkla gündeme geliyor. Biz bize ulaşanları incelemek üzere bir alt komisyon kurduk. Komisyonun hazırlayacağı raporu ilgili yerlere aktaracağız. El birliğiyle bu ülke için çalışmak zorundayız, hain terör örgütlerinin en çok isteği kurunun yanında yaşın da yanması. Biz biliyoruz ki sayılar kontrolden çıksın ve kendi suçları masumlarla gölgelensin diye organize bir şekilde ihbarlarda bulunmaktadır. Adliyelerin işi kolay değil, avukatların işi hiç kolay değil. Biz haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayırmak zorundayız.” DHA

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.