anadoluverumelimedya.com

Bill Gates geleneksel çiftçiliği ve yerel gıda ekonomisini nasıl çökertiyor?

Arazi yağmaları, tohum tekeli ve genetiği değiştirilmiş organizmalar… Gates Derneği’nin armağanı olan endüstriyel tarımın yeni dünya düzenine hoş geldiniz!

Reklam alanı

Afrika’da çiftçilerin yönetimindeki tohum sistemi, çok uluslu şirketlerin yeşil devrim projesi ile oldukça saldırgan bir biçimde yok ediliyor. Bu yıkıcı tarım reformu güçlü bir itirazla karşı karşıya. Kararlar, dayatmacı ve ataerkil bir biçimde alındığı ve empoze edildiği için Afrikalı çiftçi kuruluşları öfkeliler.

Gates Derneği, Amerika, İngiltere ve Hollanda’nın da dahil olduğu kapitalist birçok devletle birlikte yeşil devrime kaynak sağlıyor. Yaklaşık 80 Afrikalı tohum şirketiyle ortaklıkları var. Dernek, Afrika’daki yeşil devrim inisiyatiflerini koordine ediyor.

Yeşil devrim projeleri çiftçilerin satın alacağı çok pahalı teknolojik paketlerdir. On milyonlarca küçük ölçekli, kaynak sıkıntısı çeken çiftçinin, devlet yardımı ya da vergi gelirleri ile desteklenmeden bu paketleri alması mümkün değildir. Bu para devlet hazinesine girer ve hibrit ya da ıslah edilmiş tohum ve tarım kimyasalları için Monsanto ve Pioneer HiBred gibi tarım endüstrisi şirketlerine akar.

yesilgazete.org/blog/2016/02/01/bill-gates-geleneksel-ciftciligi-ve-yerel-gida-ekonomisini-nasil-cokertiyor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+YesilGazete+%28Yesil+Gazete%29

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.