anadoluverumelimedya.com

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda FETÖ araması

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu 77 askerin odalarında yapılan aramalarda dijital veriler ile “bir dolar”lık banknotlar ele geçirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ÖKK’da yapılan arama uzman polislerden oluşan 10 ekip tarafından gerçekleştirildi. Saatler süren aramalara bazı askerler de eşlik etti.  Aramalarda bazı dijital veriler ile “bir dolar”lık banknotlar ele geçirilirken, AstsubayÖmer Halisdemir’i şehit eden askerlerin kullandığı silahların da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 tabanca ile piyade tüfeğine el konuldu. Silahlar, balistik incelemeye gönderildi.  ÖKK’daki inceleme çalışmaları ise devam ediyor.

Reklam alanı

MÜLAKAT KOMİSYONU KURULMUŞTU

ÖKK’da darbeye karışan personelin belirlenmesi amacıyla “komisyon” da kuruldu.  ÖKK Karargahının kamera görüntüleri ile personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgilerin incelenmesi sürerken, diğer taraftan darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personel ile de idari soruşturma kapsamında “mülakat” yapılıyor.  Buradaki işlemlerin ardından darbe teşebbüsüne karıştığı belirlenen askerler, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk ediliyor.

DARBENİN MERKEZİ OLACAKTI

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi, emrindeki bir grup asker ile ÖKK Karargahını ele geçirmek istediği sırada Astsubay Ömer Halisdemir tarafından başından vurularak öldürülmüştü.  Başarılı olmaları halinde ÖKK Karargahını darbenin üs merkezi haline getirmeyi planlayan cuntacılar, ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın emriyle karargahı darbecilerden temizlemeye çalışan bordo berelilerle saatlerce çatışmıştı.

124 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3’ü emniyet mensubu, 5’i sivil, biri hakim, 115’i asker 124 kişi tutuklanmıştı.  Tutuklanan askerlerin büyük çoğunluğu ÖKK mensuplarından oluşuyor.  Soruşturma kapsamında 7 sivil, 2 asker ve bir polis memuru da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.