anadoluverumelimedya.com

Bombalı aracı, Tır şoförü sıkıştırıp durdurmak istemiş!

Elazığ’da PKK’lı teröristler tarafından 18 Ağustos’da İl Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis şehit olmuş, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişi yaralanmıştı. Patlama sırasında bombalı aracın arkasında kalan 34 yaşındaki Abdulbasit Özdemir idaresindeki Tır, bit çok sivilin hayatını kaybetmesini önlemiş, kendisi ise ağır yaralanmıştı.

Reklam alanı

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesi bir haftadır tedavi gören Özdemir, yaşam savaşını kazandı. Yoğun bakımdan çıkan Özdemir, devam eden tedavisi için Yanık ünitesine alındı.

Kendisini iyi hisseden 2 çocuk babası Özdemir, o gün yaşananları anlattı.

Hatay’dan yüklediği yaklaşık 50 tonluk demiri Bingöl’e götürdüğünü dile getiren Özdemir, normal zamanlarda başka güzergah kullandığını fakat o gün Allah’ın takdiri ile şehir merkezine girdiğini söyledi.

Elazığ’da TIR şoförlüğü ile geçimini sağladığını belirten Abdulbasit Özdemir, “O gün Hatay’dan geliyordum. Demir yüklemiştim. Herkesin belli yerleri var. Bazıları merkeze boşalttı. Benim yerim de Bingöl’dü. Ben de sabah erkenden Bingöl’e gidecektim. Sabah erkenden şehir merkezinden geçtim. Yani o da Allah’ın takdiri” dedi.

YOL VERMEMEK İÇİN SIKIŞTIRDIM

Normalde başka yerden gitmesi gerekirken oradan geçtiğini ifade eden Özdemir, “Alt geçidin oraya geldiğimizde hafiften arabayı yavaşlattık ki ışığın yeşil yanmasını beklemek istemiyorum. Çünkü saat 09.30 sıralarıydı. O bölge çok aşırı derecede yoğun oluyor. Beklemekte sıkıntı oluyordu. Yeşilin yanmasıyla karşıdan bir minibüsün çok sert geldiğini gördüm. Gelmesiyle yaya yoluna girdi. Yaya yolundan yukarıya çıktı, tekrar döndü ve bizim istikametimize, Elazığ’a doğru döndü. Selektör ederek tekrar yola girmeye çalıştı. Birden öyle olunca şoka girdik hepimiz. Tabii ben de bu ne yapıyor dedim.Önündeki taksi yol verdi o yola düştü. Ben de ona yol vermemek için sıkıştırmak istedim. Bomba yüklü olduğunu bilmiyorum sadece onun o yaptığı, hareketi niçin öyle yapmaya çalıştığını anlamaya çalıştım. Benim önüme girip kırmaya çalışıyor. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyordum bir türlü. Ben de sıkıştırmaya karar verdim. Dedim ne olursa olsun sıkıştıracağım, durduracağım dedim. Oradaki yer ile kendi arama sıkıştırmamla birlikte gerisini hiç hatırlamıyorum, sonra bombayı patlatmış. Zaten 7 gün sonra uyandığımda bombanın patladığını söylediler. Ben bombanın patladığını hatırlamıyorum” diye konuştu.

“50 TONLUK DEMİR YÜK, SET GÖREVİ GÖRDÜ”

Elazığ’ın büyük bir faciayı atlattığını dile getiren Özdemir, “”Eğer o gün benim araba orada olmasaydı belki katliam olacaktı. Çünkü, 17 metrelik arabanın onu engellediğini düşünüyorum. Aracımın iki kapağının kırıldığını farkettim başka hiçbir şey yok. Taşıdığım demir de yaklaşık 50 ton ağırlıktaydı. Ondan dolayıda set görevi gördü” şeklinde konuştu.

TIR ŞOFÖRÜNÜN KARDEŞİ ADEM ÖZDEMİR, “ALLAH AĞABEYİMİ, ZALİMİN OYUNUNU BOZMAK İÇİN GÖNDERDİ” DEDİ.

 

“ALLAH ONU ORAYA, BELKİ DE BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEMEK İÇİN GÖNDERDİ”

Patlama esnasında ağabeyinin orada olmasının takdiri ilahi olduğunu anlatan Adem Özdemir ise “Ağabeyim iyi ki de oradaymış. Gerçekten büyük bir facia atlatıldı. Sonradan farkına vardık bunun. O zaman olayın bilincinde değildik. Allah onu oraya belki de büyük bir faciayı önlemek için getirdi. Allah’a şükürler olsun ki daha büyük bir facia olamadı. Allah onu oraya ecel için değil, orada zalimin oyununu bozmak için gönderdiğini o günden beri söylüyorum. Şükürler olsun ki büyük bir facia olmadı” diye ifade etti. İHA

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.