anadoluverumelimedya.com

CHP Gaziantep için olağanüstü toplandı: Ülke tamamen kontrolden çıkmış durumda

Gaziantep’te yaşanan patlamanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün kurmaylarıyla bir araya geldi.  51 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin ise yaralandığı Gaziantep’teki canlı bomba saldırısının değerlendirildiği toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Reklam alanı

UYARILARIMIZI DİNLEMEDİLER

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla yaptığı toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu:

“AKP ülkeyi yönetemiyordu, durum zaten kötüydü artık hiç yönetemiyor. Ülke tamamen kontrolden çıkmış durumda. Türkiye bu hale nasıl geldi. 14 yıldır yönetenler TSK’dan eğitime, adalet sisteminden istihbarat zafiyetine kadar gelinen nokta ortada. Yanlış dış politika ve Suriye’de savaşın desteklenmesi sınırların kevgire dönmesine karşı yaptığımız uyarıların hiçbirini dinlemediler.

OHAL’I AŞACAK DÜZENLEMEDEN KAÇININ

Toplantıda darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararı ve bu çerçevede çıkarılan KHK’lerın kapsamı da masaya yatırıldı. CHP, KHK’lerle OHAL dönemini aşacak şekilde düzenlemelerin yapıldığına dikkat çekilerek, Liderler Zirvesi’nde cemaat ile mücadelede hukuk zemininden taviz verilmeden mücadele edilmesinin öneminin vurgulanması noktasında görüş birliğine vardığı öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’E GİDECEK

MYK toplantısında ayrıca CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırının gerçekleştiği Gaziantep’i ziyaret etmesi de kararlaştırıldı. Kılıçdaroğlu’nun zirvenin erken bitmesi durumunda yarın veya Salı günü Gaziantep’e gidebileceği öğrenildi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.