anadoluverumelimedya.com

Göktürk Damgası

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

 

Türk Dili Derneği Başkanı Gökbey Uluç son derece önemli bir konu hakkında bir video kaydı oluşturmuş.

Burada konu tarihe mal olmuş simgelerin kullanımı ile ilgili.

Bu konuda benim de tecrübem var.

Bundan bir kaç yıl önce Türk Patent Enstitüsüne başvurmuştum. Yaptığım bir tasarımda bir Osmanlı mangırı deseni kullanmıştım. Bu şekilde kullanım daha önce olmadığı için bunu adıma tescil ettirmek istemiştim. Bana bunun mümkün olmadığını, çünkü bu desenlerin tarihe mal olduğunu ve herkesin kullanımında olabileceğini söylediler. Vazgeçmek durumunda kaldım.

Türk Dili Derneği Başkanı Gökbey Uluç bu konuda başlarına gelenleri ve konunun mahkeme sürecini anlatmış. Tarihi simgelerimizin kullanımı son derece önemli bir konu olduğu için bu konuyu iyice anlamamız gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Bir mahkeme öyle karar veriyor, bir mahkeme böyle karar veriyor.

Bu nasıl mümkün olabiliyor?

MHP kurultayında aynı durumu gördük. Bir mahkeme öyle dedi, diğer mahkeme başka türlü dedi. Sonunda ortaya bir çözüm çıktı. Şimdi mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetini MHP yönetimi disipline ihraç isteği ile sevk ediyor.

Bütün bunlar nasıl oluyor?

Olamaması gerekiyor, hata nerede?

Bu durumu düzeltecek merci kimdir, neresidir?

Ortada sadece tek bir sonuç olması gerekmektedir. Bunun dışında hareket eden ve yanlış yaptığı kanıtlananlar yaptırımlarla karşılaşmak durumunda olmalıdır. Bu yaptırımlar da caydırıcı bir nitelik taşımalıdır.

 

Mahkeme demişken… Anayasa Mahkemesinin 15 yaş altı çocukların cinsel istismarı için var olan kanunu iptal ettiğini biliyoruz. Bu halk arasında büyük öfkeye sebep oldu. Yurt dışından önce Avusturya, sonra İsveç ve en son olarak da Fransa ve diğer ülkelerin basını bu konuyu ön plana getirdi. Internette arama yaptığınız zaman karşınıza “Türkiye çocukların cinsel istismarını destekliyor” diyerek her dilden sayfalarca başlık çıkıyor:

Pédophilie : La Turquie légalise le sexe avec les enfants de 12 ans | L …

En Turquie, les relations sexuelles avec les enfants de moins de 15 ..

La Turquie vient de légaliser la pédophilie en abaissant l’âge de …

La Turquie légalise la pédophilie | Europe Israël news

Die Geschichte hinter dem türkischen «Kinder-Sex-Gesetz» – News …

Türkei erlaubt Sex mit Kindern – Seite 13 – HPF

Bu konu uluslararası sahada dallanıp budaklanınca bir yazılı açıklama yapıldı. “Kanun kaldırılmıştır, ama resmi süre dolana kadar yürürlüktedir. Arada başka bir kanun yapılabilir” dendi. Ama bir kanun yapılmıyor. Ülkede yeterince problem yokmuş gibi bir de böyle bir utanç konusu ile dünyada manşetlere çıkıyoruz.

Sn. Fevzioğlu’nun Sn. Cumhurbaşkanı ile olan görüşmesinde “Hukuk ülkede yerine oturmalıdır, başka türlü bu sarmaldan çıkamayız” tesbitine katılıyorum.

Nevra Ölçer

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.