anadoluverumelimedya.com

‘Maliye`de 1.500`e yakın çalışan görevden uzaklaştırıldı`

Başbakan Binali Yıldırım, “Pazartesi günü, ekonominin alt üst olacağı şeklinde propaganda yaptılar. Bugün itibariyle finansman sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor. Merkez Bankası her türlü tedbiri almak için hazırda bekliyor. Hayat normale dönmüştür piyasanın verdiği mesaj budur” dedi.

Reklam alanı

Başbakan Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Yıldırım darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtirken muhalefet partilerine destekleri için teşekkür etti. Yıldırım darbe girişiminde bulunanların TSK’yı temsil etmediğini söyledi.

Yıldırım “Her ne kadar bu darbe girişimi TSK bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışanların TSK’nın vatanını, milletini, bayrağını seven subay, astsubay ve mensuplarıyla zerre kadar alakası yoktur. Bunlar asker elbisesi içine girmiş eli kanlı canilerdir, terör örgütünün mensuplarıdır. Bu işe kalkışanlar şunu bilmelidir ki; dökülen her damla kanın hesabını öyle bir çetin soracağız ki bunu görecekler. Eğer bu hesapları görmezsek bize, bu dünyada da öbür dünyada da rahatlık yok. Bu, bizim milletimize karşı en ulvi görevimizdir” diye konuştu.

DARBE KALKIŞMASINDA 208 ŞEHİDİMİZ VAR

Binali Yıldırım “Darbe kalkışmasında 208 şehidimiz var, 60’ı polis, 3’ü asker, 145’i sivil. 1491 yaralımız var. Gözaltına alınan şahıs 7 bin 543 kişi, 100 polis 6038 asker, 750 hakim savcı, 650 sivil, 316 kişi şu an itibariyle tutuklandı. Darbecilerden ölü olarak ele geçirilen 24, yaralı olarak 50 kişi ele geçirildi. 2 bin 745 hakim ve savcı hakkında açığa alma kararı verildi. Maliye’de 1500’e yakın, İçişleri’nde 8777 görevden uzaklaştırma kararı verilmiş” dedi.

MERKEZ BANKASI İŞİNİN BAŞINDA

Finans sisteminin sorunsuz çalıştığını belirten Yıldırım “Merkez Bankası da işinin başında, tedbir almak için hazır” yorumunu yaptı.

Yıldırım konuya dair şu değerlendirmeyi yaptı; “Bugün itibarıyla finansal sistemimiz tıkır tıkır çalışıyor. Bankalarımız, borsamız çalışıyor. Merkez Bankası işin başında, ihtiyaç olunca gereken her türlü tedbiri almak için hazır bekliyor. Bugün ekonomik göstergelerdeki yaşanan değişim, Türkiye’nin normal günlerdeki değişiminden farklı değil. Değişim normal sınırlarda seyrediyor. Bu da şu demektir, bu darbe demokrasinin, milli iradenin temsilcisi siyasi otorite tarafından bastırılmış, hayat normale dönmüştür, piyasanın verdiği mesaj budur.”

milliyet

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.