anadoluverumelimedya.com

Katilimizle cilveleşmek ya da dik durmak!

Bülent Esinoğlu

Reklam alanı

15 Temmuz Amerikancı darbe girişiminden çıkan, Türk halkı, yöneticileri kanaat önderleri, ve entelektüelleri büyük bir travma geçirdi. Yani korkunun yarattığı beyin hasarına uğradık.

Örselendik.

Türkiye bu örselenmeyi (travmayı) geçirmeseydi de, keskin bir virajdaydı.

Önemli bir karar arifesindeydi. Çünkü müttefiklerimiz denen emperyal devletler, gemi azıya almış, Anadolu’ya saldırı halindeydiler. Halen de öyledir.

Sözde bizim güvenliğimize yardımcı oluyorlardı. NATO vardı. Amerika bizi Rusya’ya karşı koruyordu.

Türkiye’nin müttefiklerinin Türkiye’nin en büyük düşmanı olduğunu bazılarımız biliyordu da, yönetenler bilmezden geliyorlardı.

15 Temmuz travması topyekûn Türk halkının düşmanını tanıma fırsatını verdi.

Batılı düşünce dünyası şunu anladı; Türk halkı darbenin arkasında, Amerika’nın varlığı konusunda hemfikirdir.

Batı tarihte ilk defa, Türk halkını doğru anlamıştı.

İçimizdeki Amerikan varlığını sadece Fethullah ve cemaatinden ibaret sanmak, Fethullah’a karşı yenilmektir. Fethullahçı olmayıp ta, Amerikancı olanları aman gözden kaçırmayın.

Erdoğan’ın gerek Rusya ziyaretinden önce olsun, gerekse ziyaret sonrası, hep şu yorumlarlar karşılaşıyoruz.

Bizim yerimiz Batının yanıdır. Rusya Batının alternatifi değildir. Biz bunu yaparsak, ABD bize planlar yapar. Şunu yaparsak, bizi zarara sokar.

İşte eskiden de, hep böyle düşündüğümüz için müttefiklerimiz bize zarar verdi. Eğer gerçekten dik dursaydık. Zaten müttefiklerimiz bize zarar veremezdi.

Ben bu tür düşünme tarzına; katilimizle cilveleşmek diyorum. Amerikancı darbeye rağmen kendini hala Amerika’nın yanında güvende hisseden kişi Amerikancıdır. En az Fethullah kadar tehlike ve tehdittir.

Erdoğan Rusya ziyaretini yapmadan önce; sizi NATO’dan atarız diyenler, ziyaret sonrası, Türkiye NATO’nun güvenilir bir müttefikidir açıklamasını yaptılar.

Ne olur hiç olmazsa bir süreliğine dik duralım. Eğer biz dik durursak onlar gerileyecekler.

Rusya Türkiye ittifakı Amerika ve Batıyı çok rahatsız ettiği kesindir. İçerdeki uzantılarının bizim yerimiz Batının yanıdır açıklamalarının gerçek anlamı; bizim yerimiz Amerika’nın yanıdır, anlamındadır.

Bir hususa daha dikkatinizi çekmek isterim. Türkiye/Rusya ittifak antlaşmasının, Amerikancılar için en kahredici maddesi; Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşmasıdır.

Amerika bize yıllardır hava savunma silahı satmadı. Çin’den almamıza izin vermemişti. Şimdi başka imkânlar ortaya çıkmış oldu.

Biz ne çektikse, müttefiklerimizin içerideki müttefiklerinden çektik.

turkishnews

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.