anadoluverumelimedya.com

Yıldırım: ‘Liseleri, sınav sistemini, kurmaylık yolunu ele geçirmişŸler’

BaşŸbakan Binali Yıldırım, medya yöneticileri ile LJankaya KöşŸkü’€™nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya TGRT ve ihlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan YaşŸar ve ihlas Haber Ajansı istanbul Bölge Müdürü OğŸuzhan Güven de katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan BaşŸbakan Yıldırım, dışŸ politikada atılan adımları anlatarak, Rusya ile ilişŸkilerin normalleşŸmesinin her bakımdan iyi sonuçlar vereceğŸini söyledi.

Reklam alanı

Asker ile teröristlerin birbirinden ayırt edilmesi gerektiğŸini söyleyen Yıldırım, ‘€œBenim torunum bana söylüyor, ‘€˜Dede bunlar bizim askerimiz değŸil mi niye bizi öldürüyorlar?’€™ 11 yaşŸındaki çocuk bunu soruyorsa vatandaşŸın böyle düşŸünmesi gayet doğŸal, normal. Tamir edici her türlü tedbiri alıyoruz. Genelkurmay BaşŸkanımıza 5 milyona çık konuşŸ demek bile TSK kurumsal kimliğŸinin bu işŸten ayrı tutulduğŸunun en güzel göstergesidir. Bundan sonra yapılacak olan şŸey Silahlı Kuvvetler’€™in kendi içinde hiçbir gecikmeye mahal vermeden çalışŸmalarını yapması ve süratle bu sarmaldan çıkmasıdır. Her türlü desteğŸi veriyoruz’€ dedi.

Darbe girişŸimi gecesi CumhurbaşŸkanı ErdoğŸan ile ilk anda temas kuramadığŸını anlatan Yıldırım, ‘€œCumhurbaşŸkanı ile temasımız sonra oldu. Önce muvaffak olamadık. Açıklamanın yapılması kanaatine vardım ve bunu yaptım. Yarım saat bir durum tespiti yaptık. Birkaç komutanla konuşŸtum, işŸin sonunda o açıklamayı yaptım. Hemen sonra CumhurbaşŸkanımızla konuşŸma fırsatı oldu. Onunla da değŸerlendirdik. VatandaşŸlarımızın sokağŸa davet edilmesi gerektiğŸini kararlaşŸtırdık. Onu Sayın CumhurbaşŸkanımız yaptı’€ diye konuşŸtu.

‘€œLiseleri, sınav sistemini ve kurmaylık yolunu ele geçirmişŸler’€

Askeriyede yapılacak düzenlemelerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yıldırım, şŸunları söyledi:

‘€œKişŸinin öğŸrenci olarak alınması, göreve tayin edilmesi, bu sürenin yönetimi Milli Savunma BakanlığŸı’€™nın sorumluluğŸunda olacak. Temel değŸişŸiklik bu. Askeri liseler tek kaynak olmasın. Buna gerek yok. Askeri okullara girişŸ liseden sonra olsun. Burada gelsinler yarışŸsınlar, üniversite sınavlarına girsinler. Birçok gelişŸmişŸ ülkede böyle. ‘€˜Ç‡öker’€™ gibi iddialar mesnetsiz. ǜniversitenin içinde kara, hava ve deniz harp okulu olacak. LJalışŸmalarına devam edecek. Harp Akademileri kalkıyor. ǜniversite içinde yüksek lisans enstitüleri açılıyor. Liseleri, sınav sistemini ve kurmaylık yolunu ele geçirmişŸler. Geriye ne kalıyor. Sınıf subaylığŸında zaten yukarı gitme yolunu kestikleri için orada garipler geliyor eli kolu bağŸlı. Sınıf subaylarının general olma yolunu açıyoruz. Bu askerin içinde moral değŸerlerde yükselmeye sebep oldu. 2 tane de astsubaylıktan general olan var. Bunlar Silahlı Kuvvetler içinde büyük değŸişŸim ve dönüşŸümler. 4 bin civarında öğŸrenciden bahsediyorum. Ara sınıftaki öğŸrenciler girişŸ puanlarına göre hak kayıpları olmayacak. Harp okulu bu sene mezun vermeyecek. Yeni dönemde liselerden harp okullarına bunlara öğŸrenci alacağŸız. 4 sene sonra bunlar da mezun verecek. Müfredat Milli EğŸitim ile Milli Savunma Bakanlıkları ortaklaşŸa belirlenecek. Sınıf subaylarının yükselme şŸansını getirdiğŸimizden dolayı işŸimiz biraz daha rahatlıyor.’€

‘€œSilahlı Kuvvetleri bürokrasiden kurtarıyoruz’€

TSK’€™nın bürokrasiden kurtarıldığŸını söyleyen Yıldırım, kuvvet komutanlarının Savunma BakanlığŸı’€™na bağŸlandığŸını ama Genelkurmay BaşŸkanı ile kuvvet komutanlarının bağŸının kesilmediğŸini vurguladı. Yıldırım, muhalefetin itirazlarını da dikkate alacaklarının altını çizerek, ‘€œDüzeltme ihtiyacı var ufak tefek. Bunu Meclis’€™te görüşŸeceğŸiz. Bazı anayasa ile çelişŸebilecek hususlar olduğŸu iddia ediliyor. Genelkurmay kuvvet komutanları ilişŸkisinde bir muğŸlaklık olduğŸu söyleniyor. Onu dikkate alacağŸız. Bunları düzeltmenin yoluna gideceğŸiz. Askerlik süresi ile ilgili orada oturup konuşŸacağŸız. ǜlke ihtiyacı ne. O konu üzerinde çalışŸılması gereken bir konu. Bu yönde iyileşŸtirme yapılma ihtiyacı var’€ dedi.

sirdashaber

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.