anadoluverumelimedya.com

Türkiye, Alman Büyükelçiye randevu vermiyor mu?

Türkiye’nin Almanya Büyükelçisine randevu vermediği iddia edildi. Alman basınında yer alan haberlerde, Federal Parlamento’nun 2 Haziran’da 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesinden bu yana Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın tüm görüşme talepleri ve randevu isteklerine yanıt alamadığı öne sürüldü.
Büyükelçi düzeyinin altındaki diplomatların ara sıra randevu alabildiği belirtilirken, alt düzey görüşmelerin dahi ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun onaylamasıyla yapılabildiği kaydedildi.

Alman Federal Parlamentosu’nda 1915 olaylarının soykırım olarak nitelendirilmesi üzerine, Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve bir grup Alman vekilin İncirlik Üssü’nde görev yapan Alman askerleri ziyaret etmesine izin vermemişti. İncirlik ısrarını sürdüren Federal Savunma Komisyonu üyelerinin sonbaharda yapmayı planladıkları ziyarete de henüz olumlu yanıt verilmiş değil.

Reklam alanı

Alman Büyükelçisi Martin Erdmann, Türkiye ile Almanya arasında patlak veren mizah krizi sırasında birçok kez Türk Dışişlerine görüşmeye çağrılmıştı. Erdmann, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik davanın duruşmasına katılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilmişti.

anadoluturkhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.