anadoluverumelimedya.com

Alevi Platformu: FETÖ Tasfiyesinde Devletimizin Yanındayız

Darbe girişimine karşı bir araya gelen 11 Alevi-Bektaşi kuruluşu, “Devlet sistemimizin kılcal damarlarına kadar sinsice sızan ‘Paralel Devlet Yapılanması’ olan FETÖ/PDY terör örgütünün tasfiye edilmesi sürecinde Devletimizin yanındayız” dedi. Alevi-Bektaşi kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Platform Sözcüsü, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, ortak açıklama öncesi yaptığı konuşmada, FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti’ne darbe vurmaya kalkıştığını ama başarılı olamadığını belirtti.

Reklam alanı

 
FETÖ’yü Siyonistlerin kullandığı bir maşa olarak nitelendiren Özdemir, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Boşnak ve Tatarların da aralarında olduğu toplumun tüm kesimlerinin meydanlara inerek tek yumruk olduğunu vurguladı. Bu milli birliktelik olduğu sürece ABD maşası FETÖ’nün ülkenin birlik ve bü- tünlüğünü bozamayacağını savunan Özdemir, o gün telefonları kapalı olan bazı iktidar yetkilileri için ise “Bu girişim başarılı olsa belki de valizlerini hazırlayıp kaçacaklardı” değerlendirmesinde bulundu. Özdemir, konuşmasının ardından okuduğu ortak açıklamada, gözü dönmüş bu hainlerin saldırılarının, kalkışmaya katılmayarak vatana, millete, devlete bağlı kahraman askerler ve polislerle beraber milletin yanında yer alan basın-yayın organlarının cesur duruşuyla etkisiz hale getirilerek ülkemizin karanlık bir döneme girmesine “dur” denildiğini dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tüm dünyaya örnek bir tarih yazıldığına dikkat çeken Özdemir, “Devlet sistemimizin kılcal damarlarına kadar sinsice sızan ‘Paralel Devlet Yapılanması’ olan FETÖ/PDY terör örgütünün tasfiye edilmesi sürecinde Devletimizin yanındayız” dedi.

 

DESTEKLEYENLER DE VATAN HAİNİ

 

Toplantıda söz alanlar tarafından, darbe girişiminde bulunan vatan hainlerinin CIA tarafından kullanıldığı, ayrıca bu yapıyı destekleyenlerin de vatan haini oldukları ifade edilerek, TSK’nın da yıpratılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemine dikkat çekildi. Katılımcı kuruluşlar: 20-21. Dönem Kırıkkale Milletvekili ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Onursal Üyesi Kemal Albayrak, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Balkan Göçmenleri İktisadi kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı (BİSAV), Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Balkan Türkleri İnsan Hakları Derneği, Türk Makedon Dostluk Derneği, Bulgaristan Göçmenleri Ankara Derneği (BULGÖÇ), Batı Trakya Türk Birliği, Türkiye Gençlik Teşkilatı, Ankara Kı- rıkkaleliler Derneği, Kırıkkale Keskin İlçesi Küçük Ceceli Köyü Derneği.

 

(Aydınlık)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.