anadoluverumelimedya.com

ABD Genelkurmay’ı Yeni Şafak’a yanıt verdi

Amerika Genelkurmay Başkanı, Yeni Şafak Gazetesi’nde yer alan ve darbe teşebbüsünü Amerikalı bir emekli orgeneralin organize ettiği yönündeki haberi “saçma” olarak niteledi.

Reklam alanı

Amerikan’ın Sesi’nde yer alan habere göre Yeni Şafak’ın isim vermediği kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Afganistan’daki NATO güçlerine komutanlık eden 4 yıldızlı Amerikalı emekli general John Campbell’in Türkiye’ye gizli seyahatler yaptığını ve darbe yanlısı askeri personele milyarlarca dolar aktardığı belirtiliyor.

Amerika Genelkrumay Başkanı General Joe Dunford yazıyı, “Orgeneral Campell’ın böyle bir olaya dahil olacağını belirten saçma bir haber” olarak niteledi.

Amerikan Ordusu bir açıklama yayınlayarak emekli general Türkiye’deki son siyasi olaylara müdahil olduğuna yönelik, “Türk medyasında çıkan sorumsuz iddiaları” reddettiğini bildirdi.

Açıklamada iddiaların gerçekle ilgisi olmadığı vurgulandı.

Pazartesi günü Campell ile konuşan Pentagon yetkilisi Albay Patrick Seiber Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada Campell’ın emekliliğinde Türkiye’yi ziyaret etmediğini ve Amerikan yönetiminin Türkiye konusundaki tutumunu desteklediğini belirtti.

TÜRKİYE-AMERİKA İLİŞKİLERİ

Türkiye IŞİD’e karşı savaşta önemli bir müttefik. Amerikan uçakları IŞİD ile mücadele çerçevesinde İncirlik Üssü’nü kullanıyor. Amerika’nın Türkiye’de şu anda 3 binden fazla askeri personeli bulunuyor.

16 Temmuz sonrası İncirlik de hayat normale dönüyor. Darbe günü üssün elektriği kesilmiş ve bir süre elektrik jeneratörle sağlanmıştı.

Orgeneral Dunford, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın geçen hafta kendisine iki defa ulaştığını ve Türkiye’nin IŞİD ile mücadeleye hala kararlı olduğunu belirttiğini söyledi.

Geçen hafta Savunma Bakanı Fikri Işık ile telefonda görüşen Amerika Savunma Bakanı Ash Carter da Işık’ın IŞİD ile mücadele konusunda taahhütlerini teyit ettiğini belirtti.

Geçen hafta Başkacan Binali Yıldırım, Türkiye’nin Amerika’ya, Gülen’in darbe girişiminin arkasında olduğuna dair kanıtı verdiğini söylemiş, Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest de Amerika’nın belgeleri değerlendirdiğini kaydetmişti.

Pennsylvania eyaletinde yaşayan Gülen ise darbe girişiminin arkasında olduğunu reddediyor.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.