anadoluverumelimedya.com

Cemaat soruşturması AKP’nin kritik ismine ulaştı

Cemaat’in darbe girişiminin ardından Diyarbakır ve ilçelerinde faaliyet yürüten, bir üniversite, 19 okul, 34 dernek ve 2 vakıfkapatılarak, kapılarına mühür vuruldu. Kapatılan okullar arasında AKP Diyarbakır eski Milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın iki okulunun da yer alması dikkat çekti. Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesinin kurucularından olan Mehmet İhsan Arslan’ın oğlu Mücahit Arslan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “sır küpü” olarak biliniyordu. Mücahit Arslan aynı zamanda AKP’nin kurucularından…

Reklam alanı

AKP’Lİ ARSLAN’IN İKİ OKULU KAPATILDI

15 Temmuz Cemaat’in darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’in kanun hükmündeki ilk kararnamesi yürürlüğe girmesiyle Diyarbakır’daki bir üniversite, 19 okul, 34 dernek ve 2 vakıf kapatıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren üniversite, okul, dernek ve vakıflara giden polis, kapıları mühürledi. Kapatılan okullar arasında Mehmet İhsan Arslan İlkokulu ve Mehmet İhsan Arslan Ortaokulu’nun yer alması dikkat çekti.

ERGENEKON VE BALYOZ KUMPASINDA ADI GEÇİYOR

Mehmet İhsan Arslan, 22. ve 23. dönem AKP Diyarbakır Milletvekili idi.

Zaman gazetesi imtiyaz sahipliği yaptı. Cemaat’le çok yakın ilişkiler kurdu. Arslan ailesinde AKP-Cemaat savaşında Cemaat destekçisi üyeler olduğu biliniyor. Mazlum-Der’in iki dönem Genel Başkanlığı görevinde bulundu.

İhsan Arslan’ın adı Ergenekon ve Balyoz davasında geçti. Bir dönem İhsan Arslan ile birlikte çalıştığını söyleyen Orhan Aykut, emniyet ve savcılığa yaptığı ihbarlarında Arslan’ın çete lideri olduğunu öne sürmüştü. Orhan Aykut, Ergenekon ve Balyoz’daki belgelerin İhsan Arslan’ın ofisinde hazırlandığını açıklamıştı. Orhan Aykut’un iddialarına ilişkin soruşturma halen sürüyor.

ERDOĞAN’IN SIR KÜPÜ

Peki, Erdoğan’ın “sır küpü” olarak bilinen Mehmet İhsan Arslan’ın oğlu Mücahit Arslan kim?

Gerçek adı Ali İhsan Arslan. Ancak, herkes onu Mücahit Arslan olarak biliyor. AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın oğlu. 13 yıldır Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Mücahit Arslan, gerçekten de bir gölge adam. Erdoğan’ın özellikle yurtiçi ya da yurtdışı ziyaretlerindeki fotoğraflara dikkatli bakıldığında Mücahit Arslan, fotoğraf karesinin bir köşesinde yer alıyor.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.