anadoluverumelimedya.com

OHAL kararnamesiyle YARSAV’ı da kapattılar… Murat Arslan: Süreç cadı avına dönüşüyor

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), TSK’daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında kapatıldı. YARSAV Başkanı Murat Arslan da Sayıştay’daki görevinden açığa alındı. BirGün’e konuşan Arslan, “Görünen o ki bir cadı avına dönüşüyor bu süreç” diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Reklam alanı

BirGün gazetesine konuşan Murat Arslan, “Derneğimiz ilk çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatılan dernekler arasında. Ben de idari bir soruşturma başlatılması neticesinde görevden uzaklaştırıldım” ifadelerini kullandı.

“Hep aynı tehlikeye dikkat çekmiştik. Bu darbe girişimi sonrasında, sadece darbecilere yönelik bir süreç işletilmezse ciddi hukuk katliamına yol açılacağını söylemiştik. Buna çok dikkat edilmesi gerektiği, her şeyin hukuk içerisinde olması gerektiği yönünde uyarılarımızı defalarca yapmıştık. Sürecin bir cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini vurgulamıştık”diyen Arslan, “Ama görünen o ki bir cadı avına dönüşüyor bu süreç ve masum olan olmayan, kuru veya yaş hepsi aynı torbaya dolduruluyor” şeklinde konuştu.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.