anadoluverumelimedya.com

‘Tam gün eğitim için 100 bin öğretmen ataması gerekiyor’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün yeni eğitim dönemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Önümüzdeki yıl el yazısı yerine dik temel harfler kullanılacağını söyleyen Yılmaz, ikili eğitim sistemini kaldıracaklarını, 1, 5 ve 9’uncu sınıftan itibaren de yeni müfredatla eğitime başlanacağını kaydetti. Yılmaz’ın açıklamasına göre, ayrıca önümüzdeki dönemde ilkokuldan sonra yabancı dil ağırlıklı sınıflar oluşturulacak.

Reklam alanı

Konuyu sozcu.com.tr’ye değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “Sayın bakanın açıklamalarına bakıldığında eğitimde sanki çok sorun bulunmuyor. Lokal sorunların çözülmesi gibi bir yaklaşım var. Ancak eğitim felsefesi söylenenlerin çok üzerinde sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Eğitim siyasetinin kendisi problemli. Sorunlar da buradan kaynaklanıyor” diye konuştu.

“YENİ MÜFREDAT KAYGI YARATIYOR”

1, 5 ve 9’uncu sınıfların önümüzdeki dönemde yeni müfredatla başlayacak olmasının kaygı yarattığını anlatan Karaca, şöyle devam etti: “Çünkü müfredatla ilgili bizimle birlikte birçok kurum ve kişinin önerme yapmasına rağmen, bu konuda herhangi bir değerlendirme açıklanmadı. AKP’nin ideolojik baskısı üzerinden yapılan ve bizim önermelerimiz dikkate alınmadan yeni müfredat bir oldu bittiye getirilecekse, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yeni sorunlarla başlanacak demektir. Yeni ders kitapları yazılmadan önce müfredatta hangi değişikliklerin dikkate alındığının kamuoyuna açıklanması gerekiyor.”

“BİZ DE DESTEKLERİZ”

Tam gün eğitimi kendilerinin de savunduğunu söyleyen Karaca, bunun gerçekleşebilmesi için mevcut okul sayısının 3’te 1’i kadar yeni dersliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Bununla birlikte yine tam gün uygulaması içn 100 bin civarında yeni öğretmen atamasına ihtiyaç duyulduğunu anlatan Karaca, “Tam gün için öncelikle bu alt yapıların oluşturulması gerekiyor. Ayrıca ikili eğitim en çok büyük şehirlerde var. Tekli eğitime geçiş için büyük kentlerde hızla okul yapımı gerekiyor. Yeni okul yapımı için bir yıldan az bir süre var. Dolayısıyla bu çok mümkün görünmüyor. Umarız bu söylemde kalmaz. Eğer tam gün eğitime geçiş başarılırsa, biz de destekleriz” dedi.

İMAM HATİPLER NORMAL OKULA ÇEVRİLEBİLİR

Özellikle büyük kentlerde yeni okula ihtiyacın olacağının altını çizen Karaca, “Bunun hızla planlanması gerekir. Zorla imam hatipleştirme uygulamasından da vazgeçilmesi gerekir. Zorla açılmış ve mevcutu az olan okul normal okula çevrilirse ihtiyacın bir kısmı tamamlanabilir” diye konuştu.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.