anadoluverumelimedya.com

Çorum’da teslim olan jandarma imamı Hasan Bektaş, diğer imamların isimlerini verdi

Cemaatin Çorum’da teslim olan Jandarma imamı Hasan Bektaş, diğer imamları deşifre etti. Aralarındaki iletişimi tablete yüklenen özel bir programla sağladıklarını belirten Bektaş, Mersin, Osmaniye, Hatay, Niğde ve Adana imamlarının ismini verdi.
Uzun süre tek başına kaldığı bir evde saklanıyordu. İhtiyaçları da başka bir cemaatçi tarafından karşılanıyordu. Teslim oldu, diğer imamları deşifre etti. Cemaatin Jandarma imamı Hasan Bektaş, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Adana imamlarının ismini verdi.

Reklam alanı

Hasan Bektaş hakkında MİT TIR’ları soruşturmasında yakalama kararı vardı. Bektaş, Çorum’da polise teslim oldu.

Cemaatin jandarma imamı, verdiği ifadede Mersinli olan ve Tarsus’ta yaşayan “Nabit” kod adlı Uğur isimli kişinin, Mersin’deki jandarma astsubay ve uzman çavuşların sorumluluğunu yürüttüğünü söyledi.

Osmaniye ve Hatay’da “Ertuğrul” kod adını kullanan Bayram isimli bir kişinin Niğde sorumlusu olduğunu aktardı.

“Jandarma İmamının itirafları – ÇÖZÜLÜYORLAR: Benim örgüt içerisinde bulunduğum dönemde sorumlular şu şekildedir; Nahit kod adlı asıl adı Uğur olan kişi Tarsus’ta yaşar, 35-40 yaşlarındadır. Mersin’de Jandarma astsubay ve uzman çavuşlardan sorumludur. Tarsus’ta meslek lisesi öğretmenidir. Ertuğrul kod adlı Niğdeli Bayram, 35-40 yaşlarında, Hatay’da ikamet eder. O da Hatay ve Osmaniye’deki askerlerden sorumludur. Matematik öğretmenidir. Halil kod adlı Hamza Ali Ece, 35-40 yaşlarındadır. Adana’da ikamet eder. Fen bilgisi öğretmenidir. Nurullah kod ismini kullanan şahıs Halil’in üstünde yer alır. 40-45 yaşlarında, nereli olduğunu bilmiyorum. İrfan, 40-45 yaşlarında, Engin ise 35-40 yaşlarında, isimleri gerçek veya kod olabilir.”

Bektaş, Uğur ve Bayram ile birlikte “Halil” kod adını kullanan Hamza Ali Ece isimli imama bağlı olduklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.