anadoluverumelimedya.com

Kalkışmanın altında tahrik ve isyan var!

Darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan YP lideri Tantan, “Yapılanlara bakıldığında bunun Silahlı Kuvvetler’in içinde bir isyan hareketi olduğu görülüyor” ifadesini kullandı.
Yurt Partisi (YP) Genel Başkanı Sadettin Tantan, ortada bir darbe olmadığını tahrik ve isyan olduğunu belirterek şunları söyledi: “Baktığın zaman bir proje var, bu projenin yansıması var. Bunu şöyle okumakta fayda görüyorum: 2007’ye kadar AKP’nin koalisyon ortağı kimdi? Cemaat. Pekiyi 2007’den sonra cemaat ne yaptı? Kendisine karşı olanları tasviye etmek için bir sürü projeler öne sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve çok önemli kurumlar tasviye edildi. Bunlardan biri de TÜBİ- TAK’tı. Teknolojik gelişme engellendi. Pekiyi niye engellendi teknolojik gelişme? Türkiye teknolojiyle buluşup gelişirse bölgede büyük güç olacaktı. Başka ne engellendi? Doğu Akdeniz’in en büyük silahlı deniz gücü olan Türk donanması çökertildi. Neyle göçertildi? Casusluk adlı bir palavra soruşturmayla. Casusluğu kim soruşturur? İstihbarat teşkilatı. Kime bunu yaptırdılar? Polis teşkilatına. Bütün bu oluşumları sağlayan kimdi? “Ben bu yapılanların savcısıyım’ diyen o zamanın başbakanıyla bu yapıldı, yaptırtıldı. O zamanki başbakan şimdi cumhurbaşkanı.
NATO kontrolünde

Reklam alanı

Yapılanlara bakıldığında Silahlı Kuvvetler’in kendi içinde bir isyan hareketi olduğunun görüldüğünü kaydeden Tantan, bunun bir istihbarat operasyonu  olduğunu görmemiz gerektiğini öne sürerek şöyle devam etti: “Yine tahrik sonucu bir kalkışma olan bu hareket tahrikçileri tarafından engellenmiştir. Marmaris’ten İstanbul’a geliş sürecinde ne oldu da 1. Ordu birenbire hemen karşı çıktı. İstanbul ve Ankara emniyeti dik durdu, bir anda değişmeye başladı. Orada bir şey var. 3’üncü Kolordu’ya baktığınız zaman bir NATO kolordusu. Karargahı İstanbul Şişli’de olan bu kolordu aynı zamanda NATO’ya bağlı yüksek hazırlık kolordusudur. Havalanan uçaklar teknolojik olarak NATO’nun kontrolündeki uçaklar. Saatlerce Ankara’da, İstanbul’da uçuyor. İncirlik’ten kalkan tanker uçaklarla sürekli yakıt ikmali yapıyor ve buna karşı hiçbir şey yapılamıyor. Cumhurbaşkanı, özellikle Varşova’da NATO toplantısında alınan kararlar doğrultusunda sessizliğe gömülmüş durumda.”

Türkiye güç olmasın
Tantan sözlerini şöyle tamamladı: “İsyana teşvik eden bu yapının bildirisinde AKP iktidarının Türkiye’yi uçuruma sürüklediği, yolsuzluğun, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, kimliksizliğin had safhada olduğu ifade ediliyor. Bunlar vaka olarak bilinen, yazılan, çizilen gerçekler. Bunları ortadan kaldıracak bir şey var mı?Geniş halk yığınları sokağa indi deniliyor ama baktığınızda inen kim? Bu iktidarın yıllar içinde oluşturduğu yapılar. İşin acı tarafı bunu yapanlarTürk askerini yollarda sürükledi ve Türk kimliğine aykırı olarak da teslim olmuş askerlere dünya kamuoyu önünde aşırı derecede şiddet uyguladı. Siz Türk askerini sokakta aşağılattıramazsınız. Bu Türk örf, adet ve geleneklerine, TSK geleneklerine aykırı bir yapı. Çok tehlikeli bir proje var. Burada bir taraftan Mısır’daki gibi bir olay yaşanıyor. Nasıl ki Müslüman Kardeşleri iktidara taşıyan halk daha sonra Mursi’yi meydanlarda iktidardan indirdiyse Türkiye’de de böyle bir şey yaşanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.