anadoluverumelimedya.com

Darbe girişiminin başındaki isim olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Akın Öztürk, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi

Darbe girişiminin başındaki isim olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Akın Öztürk, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi fakat nifak yuvası Anadolu Ajansı, Öztürk’ün darbeci olduğunu itiraf ettiği doğrultusunda  “yalan bir haber” yaptı. Bu iftira CNN Türk gibi yandaş kanallarca anında yayınlandı.

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma devam ediyor. 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, cunta liderliği suçlamasıyla gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk savcılıktaki ilk ifadesinde darbeyi planlamadığını ve yöneticisi olmadığını söyledi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk

Reklam alanı

Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk

“YÖNETEN BEN DEĞİLİM”

Akın Öztürk’ün savcılık ifadesinin detayları da ortaya çıkıyor. Öztürk’ün savcılık tutanağına yansıyan ifadesinde ise şunları söylediği kaydedildi:”Askeri darbeyi planlayıp yöneten kişi değilim. Bu darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem. İstanbul’da bir arkadaşımın kızının düğününe katılacaktım, gidemedim. Sabah İzmir’deydim noter işlerim vardı, bunu kanıtlayabilirim. Askeri uçakla Ankara’ya döndüm. Akıncı Üssü’nde torunlarımı sevmek istiyordum, bütün gün orada oyalandım.Akıncı Üssü’nde iniş kalkışlar oluyordu. Televizyonda gelişmeleri izliyordum. Hava Kuvvetleri komutanı bana uçakların alçak geçiş yapmasına müdahale etmemi istedi. 5 dakika içerisinde üste bulunan Genelkurmay Başkanı’nın yanına gittim. Darbeyi engellemeye çalıştım, bunun da en büyük şahidi Genelkurmay Başkanı’dır.

ANADOLU HABER AJANSI: AKIN ÖZTÜRK, DARBEYİ İTİRAF ETTİ

AA ise Öztürk’ün soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifadede “darbe” yapmak isteğiyle hareket ettiğini söylediğine yönelik bir haber geçmişti. Ancak daha sonra bu haberini düzeltmeyle şu şekilde değiştirdi: Askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Kimin planlayıp, yönettiğini bilmem. Tecrübelerime göre bu askeri darbeye teşebbüsü paralel yapının gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Ancak bu işi TSK içerisinde kimin organize edip gerçekleştirdiğini kestiremiyorum. Benim bu konuda herhangi bir bilgim yoktur. Ben bu yapıya yönelik çok mücadele ettim.

 

GÖZALTINDAYKEN DE “DARBECİ DEĞİLİM” DEMİŞTİ

Ankara’da gözaltında bulunduğu bildirilen Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk, yakınları aracılığıyla DHA’ya açıklama yaptı.”Yüksek Askerî Şura üyesi olarak milletinin emrinde olan ben Hava Orgeneral Akın Öztürk; kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim.

 

30 AĞUSTOS’TA EMEKLİ OLMASI BEKLENİYORDU

Orgeneral Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Balyoz operasyonu sonrasında birçok komutanın tutuklanmasının ardından 2013 yılında getirildi. İki yıl komutanlık yaptıktan sonra Ağustos 2015’te görevi Orgeneral Abidin Ünal’a devretti. Orgeneral Öztürk, kalan bir yıllık görev süresini Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) üyesi olarak devam ettirdi ve önümüzdeki 30 Ağustos’ta emekli olması bekleniyordu.

millibirlikhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.