anadoluverumelimedya.com

Balyoz bilirkişileri kaçtı!

Balyoz Davası’nda sahte olduğu kanıtlanan CD’lerle ilgili “gerçektir” diye rapor hazırlayan 3 bilirkişi yurtdışına kaçtı. Balyoz Davası’ndan 3 yıl tutuklu kalan Kurmay albay Mustafa Yuvanç, “yargılamanın geç yapılması örgüt üyelerinin kaçmasına müsaade etti” dedi. Yuvanç, davada adı geçen kim varsa HSYK’nın o isimler için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Balyoz davasında delil olarak piyasa sürülen sahte CD’lerle ilgili sahtecilik duruşması yapıldı. Sahte CD’lere “gerçektir” raporu veren 3 bilirkişinin TÜBİTAK’tan kovulduktan sonra yurtdışına kaçtığı duruşmada ortaya çıktı.

Reklam alanı

TÜBİTAK görevlisi Tahsin Türköz, Erdem Alparslan ve Hayrettin Bahşi’nin, Balyoz davasının delil CD’leriyle ilgili bilirkişi raporunu eksik ya da yanlı düzenledikleri iddiasıyla açılan davaya sanıklar katılmadı. Avukatlar, müvekkillerinin TÜBİTAK’taki işlerine son verildiğini, başka yerde iş bulamayınca da yurt dışına gittiklerini söyledi.

Balyoz davasından 3 yıl Mamak Cezaevinde tutuklu kalan Kurmay Albay Mustafa Yuvanç, yargılamanın geç yapılmasına tepki gösterdi.

Yuvanç, kumpas davalarında adı geçen kim varsa o kişiler için acilen işlem yapılması gerektiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.