anadoluverumelimedya.com

Havalimanı Katliamı’yla ilgili 13 kişi tutuklandı

İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldırıyla ilgili gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 13 şüpheli tutuklandı.

Reklam alanı

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İmdat Kaçan, üç kişiyi ifadesini aldıktan sonra, diğer 10 kişiyi ise dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Savcı Kaçan, 13 kişinin, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Kasten öldürmeye iştirak” suçlarından tutuklanmalarını istedi.

Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi Rıza C.’nin, saldırıdan bir gün önce canlı bombalardan birini Pendik’teki bir ankesörlü telefondan aradığı öğrenildi.

Emniyette susma hakkını kullandığı belirtilen Rıza C.’nin savcılık sorgusunda cep telefonunun şarjının bitmesi nedeniyle gittiği ankesörlü telefon kulübesinde kartı bulduğunu ve hiç kullanmadığını söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, cep telefonunun olay günü Bakırköy’de sinyal verdiği hatırlatılan Rıza C., Bakırköy’de inşaat işi yaptığını, ortağına bazı malzemeler getirdiğini ve ortağı ile iftarı burada yaptığı için telefonunun buradan sinyal verdiğini söyledi.

siyasihaber3

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.