anadoluverumelimedya.com

TÜRKİYE, CUMHURİYET VE MİLLİYET MUHABİRLERİNİN MERAL AKŞENER “ÖZEL HABERİ” NEREDEN ÇIKTI?

Türkiye, Cumhuriyet ve Milliyet muhabirlerinin Meral Akşener "Özel Haberi" nereden çıktı?

“Meral Akşener Parti kuruyor” ve “Beşinçi parti yolda” aynı haber, üç ayrı gazetede, üç ayrı imza ile veriliyor. Üç muhabir de MHP’yi takip ediyor. 7 aydır dillendirilen “yeni parti” iddiası nasıl oldu da aynı gün “özel haber” olarak denk geldi. Üstelik, kremalı sosu dışında haberlerde yeni hiç bir ayrıntı yok.

Haber değil, oturmuşlar ne yazalım demişler…

Hükumete yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi, tam muhalifliği ile bilinen Cumhuriyet gazetesi ve hükumete yaransa olmaz, muhalif olsa olmaz Milliyet gazetesi… Aslında hepsinin adlarını yan yana koyduğunuz da güzel bir tablo çıkıyor ortaya: Türkiye, Cumhuriyet ve Milliyet

Reklam alanı

Üçü de bugün özel habere imza attı, Türkiye gazetesinden Damla Peker, Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu ve Milliyet gazetesinin deneyimli muhabiri Önder Yılmaz. Her üçü de gazetelerinde verdikleri aynı haberin altında imzaları var. İddiaları şu “Meral Akşener yeni parti kuruyor”

Aslında bu iddia aylardır dile getiriliyor ve burada yeni bir şey yok. Sayın Meral Akşener de buna karşılık “yeni parti düşüncem yok” cevabını vermişti.

Farklı gazetelerin, yeni bir bilgi yokken bugün bu aynı haberi yapmalarında bir gariplik var. Çünkü, dediğimiz gibi ortada yeni bir gelişme yoktur. Bu haber yapıldığına göre, sebeplerini bir gazete olarak sorguluyoruz. İhtimaller şunlar…

Bunlar MHP’yi takip eden muhabirlerdir ve 10 Temmuz’daki Kurultay’ın iptal edilmesinden bu yana haber kıtlığı çekiyorlardı. “Gel birbirimizi destekler haber atalım ortaya” demiş olabilirler…

Belki de aynı merkezden böyle bir haber yapmaları yönünde talimat almış olabilirler. Benzer haber farklı gazetelerde çıkması inandırıcılığını arttırmak için kullanılmış olabilir.

Bir ihtimal de, bunlar MHP’yi takip eden muhabirlerdir ve Genel Merkez ile ilişkilerinin iyi olması gerekir. Nasıl olsa 10 Temmuz Kurultayı yapılmayacak, “amannn ilişkilerimiz bozulmasın, haber kaynaklarımız kapanmasın” diyerek böyle bir habere imza atmış olabilirler. Yani dobra-dobra konuşursak “yalakalık” için…

Bir başka ihtimal de bunların MHP Genel Merkezi ile olan yakın ilişkileri nedeniyle yukarıdaine benzer şekilde ama bu sefer Genel Merkezin “ya sizin bunu yazın, tekrar dillendirin, bizim de işimize gelir, sonrasına da bakarız” tarzı bir yaklaşımıyla yazılmış olabilir.

MHP muhabirleri bir arada sohbet ediyordur, “Bundan sonra MHP’de ne olacağı” tartışılıyordur, şark kurnazlığı yapıp aralarında konuştuklarını habere dökmüş olabilirler.

Kurultay Gazetesi.

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.