anadoluverumelimedya.com

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI PAOLO GENTİLONİ: TÜRKİYE’Yİ İZOLE ETMEK MAZOŞİST BİR TAVIRDIR

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni: Türkiye'yi izole etmek mazoşist bir tavırdır

İtalya Dışişleri Bakanı’ndan garip benzetme…

La Stampa gazetesine bir mülakat veren Paolo Gentiloni, “İngiltere, Avrupa’dan uzaklaşırken, Türkiye yakınlaşmaya çalışıyor. Türkiye ile müzakerelere başlanmasının üzerinden 11 yıl geçti. Bugün buna (AB’ye girişine) değer mi?” sorusuna, “Türkiye saldırı altında. Onun Avrupa’ya yakınlaşma sürecini desteklemek resmi bir jest değildir. Bunun yerine, onun izolasyonunun mazoşist bir tavır olduğunun bilincini vurgulamaktır” diye yanıt verdi.

“10 yıl boyunca Türkiye’ye kapıları kapatmanın faydası olmadı”

Reklam alanı

Gentiloni, “5 yıl önceki dinamik ve açık Türkiye, şimdi başına buyruk bir ülke gibi görünüyor. Bizimle ne alakası var?” şeklindeki soruya ise şöyle karşılık verdi:

“Brüksel tarafından 10 yıl boyunca kapıların kapatılmasının faydası olmadı. Şimdi buna yatırım için iki olumlu gerekçe var: ilki, göçmenlerle ilgili olan anlaşma, bunun sadece Almanya’yı ilgilendirdiğini kafamızdan silelim. Diğeri ise, Ankara’nın Moskova ile buzları eritmesi.”

“İtalya, Türkiye’ye Karşı Önyargılı Olma Hatasını Yapmadı”

İtalya diplomasinin başı, odağın Doğu Avrupa’ya doğru kayması riski olup olmadığına ilişkin ise, “Makul olunmalı. Bu, tüm krizlerin anası olan Suriye’ye ilişkin diplomasi masasında önemli bir karttır. Sivil haklarını savunuyoruz ve Suriyeli Kürtler konusunda farklı görüşlere sahibiz. Ancak bu, Türkiye’ye karşı önyargı göstermekten farklı bir şeydir ki İtalya bu hatayı asla yapmadı” ifadelerini kullandı.

kurultay

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.