anadoluverumelimedya.com

TÜRKİYE-RUSYA ARASINDAKİ KRİZ SONA ERİYOR; KREMLİN: TÜRKİYE ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİ, KABUL ETTİK

Türkiye-Rusya arasındaki kriz sona eriyor: Kremlin, Türkiye üzgün olduğunu söyledi, kabul ettik

Türkiye-Rusya barıştı: Erdoğan özür diledi

Türk Hava Sahasını ihlal eden ve Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Rus savaş uçağının ardından başlayan Türkiye-Rusya geriliminde de buzlar eriyor.

Reklam alanı

Cumhurbaikanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e üzüntülerini dile getirdiği bir mektup yazdı. Kremlin’den yapılan açıklamada mektubun “özür” niteliği de taşıdığı belirtilerek, ilişiklerin düzelmesi için aylardır bekledikleri “özürün” yerine geldiği ifade edildi.

Kremilin’in resmi sayfasında 27 Haziran 2016 tarihinde saat 15:55’de açıklama yapıldı.

Erdoğan’ın mektubunda şu ifadelere yer verdiği öğrenildi:

“Ölen pilotun ailesine başssağlığı diliyorum. Üzgün olduğumuzu belirterek, yaşananlardan dolayı özür diliyorum. Tüm kalbimle onların acılarını paylaşıyorum. Rus ailesinin acısını, Türk ailesinin acısı olarak kabul ediyoruz. Bu derin acının ortadan kalkması için biz her türlü adımı atmaya hazırız.”

“YÜREKTEN HİSSEDİYORUM”

Kremlin’in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye’nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söyledi.

Açıklamada ayrıca, “Erdoğan, Rus pilotu öldürmekle suçlanan Türk vatandaşı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi” denildi.

Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerinin normalleşme sürecine girdiği saatlerde, Rusya ile böyle bir adımda bekleniyordu. Türkiye, İsrail’den bir özür alırken, Rusya’dan da özür diledi.

Dışişleri sessiz

Kremlin, mektubu resmi sayfada yayınlarken, İsrail ile anlaşmada olduğu gibi Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Görüşmeler sürüyordu

Türkiye-Rusya arasında ilişkilerin düzelmesi için bir süredir karşılıklı pazarlıklar yürütülüyordu. Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ın yoğun çabaları, Türk düşmanlığı ile bilinen Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski’yi bile susturmuş ve artık görüşmelerin neticelenmesi bekleniyordu.

kurultay

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.