anadoluverumelimedya.com

MHP’de kurtuluş yakın…Peki CHP ne olacak? İşine gelmeyeni ihraç ediyor…

Milliyetçi Hareket partisinin 10 Temmmuzdaki kurultayında muhaliflerden birinin seçimi kazanması muhtemel görünüyor. Meral Akşener ismi öne çıkıyor. Meral Akşener hem delege hem de partili’nin desteğini almış durumda. Sinan Oğan’ın da ciddi bir delege gücü olduğunu unutmamak gerek. Kurultay günü son dakika kararları MHP’de yeni genel başkanı belirleyecek. Kesin olan tek şey ise Devlet Bahçeli’nin kaybettiğidir.

Reklam alanı

Peki Muhalefette hareketlilik başlamışken CHP’de durum nedir?

Kılıçdaroğlu’da delege ve tüzük oyunları ile CHP’nin başında. CHP’nin yapısı Kılıçdaroğlu döneminde komple değişti. Hatta siyasi duruşu bile. Atatürk devrimlerinden uzak; aşiretçi ve mezhepçi bir CHP yaratıldı. Atatürkçülerin birçoğu CHP’den uzaklaştırıldı.

Parti tabanı bu durumdan rahatsız. Ellerinden gelen pek bişey de bulunmuyor aslında. Kılıçdaroğlu CHP’nin başında tıpkı bir diktatör  edası ile kendi kendine kararlar verebiliyor. Karşısında söz söylemeye cesaret ister. En son Engelliler Komisyonu yöneticisi Kerem Donat; kurultay istedi diye kovuldu.

Katıldığı tv programlarında da sürekli dün başka bugün başka imajı çizen Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin başından gidişi de Devlet Bahçeli gibi zorlu bir süreçle olacak. Muhaliflere karşı direnen ve işine gelmeyen herkesi partiden ihraç eden Kılıçdaroğlu’na karşı CHP içerisinde Atatürkçü bir cephe oluşmuş durumda. CHP’li muhalifler gizli ev toplantılarında kurultay hesapları yapıyorlar.

AKP’nin planladığı referandumdan sonra; Kılıçdaroğlu’nun da istifa etmezse partililer tarafından tıpkı MHP’deki muhalif akımlar gibi topyekün parti içi kalkışma olacağı söylentiler arasında.

AKP’nin iktidarda kalmasının ana sebepleri arasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli’nin etkisiz muhalefeti gösteriliyor.

Anlaşılan Eylül ayı CHP’de bir kurultaya gebe…

cumhuriyetpostasi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.