anadoluverumelimedya.com

Maraş’ta alevi yurttaslar konteyner kente karşı direniyor

Aleviler ise projeye yaşam alanına zarar verip daraltacağı gerekçesiyle ve buraya kurulacak çadır kente IŞİD sempatizanlarının yerleştirilmesi endişesiyle karşı çıkıyorlar. Bundan dolayı yurttaşlar Maraş Yaşam Platformu öncülüğünde çadır nöbeti başlattı. İş makinelerinin önüne geçen halkın eylemine Alevi derneklerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü de destek veriyor. Halk, gece gündüz alanda olacaklarını belirtti.
Erenler Derneği Başkanı Müslüm İbilli, eylem alanındaki açıklamasında, bölgede yaşayan Alevilerin kampın kurulmasına yaşam alanlarını daraltacağı için karşı çıktıklarını söyledi. İbilli, Alevilerin haklı taleplerine destek verilmesini istedi.

Reklam alanı

Çadır kentin taşınması düşünülen arazide toplanan, aralarında sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu 200 kişilik kalabalık, basın açıklaması yaptı. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Mahmut Deliter, şunları söyledi: “Bilindiği üzere Sivricehöyük Mahallesi sınırları içerisinde yapılmak istenen konteyner mülteci kampının yer tespitinin yanlış oluğunu düşünüyoruz. Öncelikle bilinmesini isteriz ki bu karşı çıkışımız yapılacak konteyner mülteci kampına yerleştirilecek insanların neden buraya yerleştiriliyor gibi kabaca ve gayri insanı değildir. Aksine diyoruz ki buraya getirilecek insanların işgalci emperyalistlerin çıkardığı ve tamamen kapitalist siyasetlerine hizmet eden savaşın mağdurlarıdır. Yurtlarında yaşanan savaştan kaçan mazlum Suriye halklarına niye geliyorsunuz da demiyoruz. Bu bakımdan bölgede yaşayan bizler, Alevi’si, Sünni’si olarak, yetkililere sesleniyoruz. Yapılması düşünülen konteyner mülteci kampın yerinin bizde yarattığı korku ve tedirginliği sonucu yer konusunun tekrar düşünülmesini talep ediyoruz.”

“VALİYE İLETTİK” Alevi yurttaşlara eylemlerinde destek olan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak konuyu valiye taşıdıklarını belirterek “Valiye ilettik, ancak vali ısrar ediyor. Buraya olacak dedi” ifadelerini kullandı. Buraya mülteciler için konteyner kent yapılmasına halkın karşı çıktığını söyleyen Çamak “her zaman halkın yanında” olduklarını belirtti.
yurtgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.