anadoluverumelimedya.com

MHP’nin tarihi kurultayından son gelişmeler

MHP’nin tarihi kurultayına sayılı dakikalar kaldı. Milyonlarca insanın merakla beklediği toplantıdan tüm gelişmeler dakika dakika Yeniçağ’da olacak.

İŞTE KURULTAYDA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Reklam alanı

09.30 Salona ilk gelen Genel Başkan adayı Ümit Özdağ oldu. Ümit Özdağ salona Özcan Yeniçeri ile birlikte geldi. Salon girişinde kendilerine Yusuf Halaçoğlu’da eşlik etti.

09:45 Sinan Oğan salona Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş’le birlikte giriş yaptı.

10:10 Koray Aydın salona giriş yaptı.

10.11 Meral Akşener sonuna giriş yaptı. Meral Akşener salona girdiği an salondan “Meral Başbakan” sloganları yükseldi…

MHP’nin tüzük kurultayının yapılacağı Ankara Büyük Anadolu Oteli’ndeki salonda tüm hazırlıklar tamamlandı.

Sabah erken saatlerde delegeler ve partililer salondaki yerini almaya başladı…

Salonda MHP’nin seçim sarkılarının çalması dikkatlerden kaçmadı…

2 bin kişi kapasiteli salonda Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin dev posterleri asıldı. Konuşma kürsüsü ve delegasyonun oturacağı sandalyeler düzenlendi.

Dakika dakika tüm sıcak gelişmeler Yeniçağ’da olacak…

 

Adım adım kurultay heyecanı

MHP’de gözler  gerçekleştirilecek olağanüstü kurultaya çevrildi. Esenboğa yanındaki Büyük Anadolu Termal Oteli’nde düzenlenecek kurultay için Çağrı Heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre delege gözüken 1186 partiliye davet gönderdi. Kurultaya katılacağını beyan eden delegelerden “800’den fazlası” için hem Büyük Anadolu Termal Oteli hem de Anadolu Hotels Downtown’da yer ayrıldı. Delegeler sahur ve iftarlarını bu otellerde yapacak. Oruç tutmayan ya da tutamayan delegeler için de büfe  hazır tutulacak. Kurultayı izlemek için çok sayıda yerli ve yabancı medyakuruluşunun Çağrı Heyeti’ne akrediteyaptırdığı öğrenildi. Salondaki platforma MHP Kurucu Lideri Alparslan Türkeş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin posterleri de asıldı. Çağrı Heyeti, otele ait 8 bin kişilik kapalı spor salonunda da barkovizyon ekranlarıyla kurultayın izlenmesini sağlayacak. Kurultayın toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti’nin görevi sona erecek. Olağanüstü kurultayda, parti tüzüğünün 63. maddesi değiştirilerek olağanüstükongrelerde de seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak. Çağrı Heyeti ayrıcaAnkara Valiliği’ne başvurarak olağanüstü  kurultayın güvenle icra edilebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Dava süreci

* 1 Kasım Genel Seçimi’nde aday gösterilmeyen Meral Akşener, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Devlet Bahçeli ise parti içinden yükselen “olağanüstü kurultay taleplerini” reddederek kurultayın 2018’de yapılacağını açıkladı.
* MHP’de değişim isteyen il başkanları “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açtı. Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, “partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği”belirtildi.
* Dava dilekçesi 12 Şubat Cumagünü MHP Genel Merkez’e ulaştı. MHP’nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart’ta cevap verildi, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirildi.
* Muhaliflerin avukatları buna 9 Mart’ta yazılı cevap gönderdi ve davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını savundu.
* MHP’li muhaliflerin açtığı davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi. Duruşma sonunda hâkim, muhaliflerin,
“Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebinin kabulüne karar verildiğini açıkladı.
* Genel Merkez, mahkeme kararını Yargıtaya götürdü ancak Yargıtay 18. Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararının hukuka uygunolduğunu belirterek Çağrı Heyeti’nin  olağanüstü kurultayı toplayabileceğini belirtti

 

yenicaggazetesi

görsel: milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.