anadoluverumelimedya.com

Bayraklı’da veliler imam hatipleştirme operasyonuna karşı bayrak açtı

AKP hükümetinin imam hatipleştirme operasyonları sürüyor. İzmir Bayraklı’da Osmangazi Mahallesi’ndeki Osman Çınar Ortaokulu’nun kademeli olarak imam hatip haline getirileceğini duyan veliler ve öğrenciler, bugün sokağa çıktı. “Okuluma dokunma” pankartı açan veliler, “İmam hatibe ihtiyacımız yok, okulumuzun fiziki imkanlarının iyileştirilmesine ihtiyacımız var” dediler.

Reklam alanı

“Okul içinde okul istemiyoruz”, “Okuluma dokunma” ve “Çocuklarımız için birlikteyiz” dövizleri taşıyan veliler, Osman Çınar Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesi planlarına sert tepki gösterdiler.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi gönüllüleri de, velilere bu haklı ve meşru taleplerinde destek vermek amacıyla basın açıklamasında hazır bulundular.
“İMAM HATİBE İHTİYACIMIZ YOK”

Osman Çınar Ortaokulu Velileri imzasıyla hazırlanan ve bir öğrenci velisinin seslendirdiği basın açıklamasında şöyle denildi:

“Semtimizin başarıı okullarından biri olan Osman Çınar Ortaokulu’nun kademeli olarak imam hatibe dönüştürüleceğine dair duyumlar aldık. Öğrenci velileri olarak bir araya gelerek yüzlerce imza ve dilekçe topladık. Görüşmeler gerçekleştiridk ancak okulumuzu akıbetiyle ilgili net bilgiler elde edemedik. Bize daha önce öğrenci fazlalılığı nedeniyle okula ek bina yapılacağı söylenmişti. Ancak yapılan ek bina Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’na verildi. Bugün çocuklarımız 40 kişilik sınıflarda ders görüyor. Mahallemizde zaten bir imam hatip okulu var. Bizim ihtiyacımız Osman Çınar Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesi değil, fiziki imkanlarının iyileştirilmesidir. Okulumuz için planlanan değişikliği istemiyor, hepinizi sesimize ses katmaya davet ediyoruz.”

“ÇOCUKLARIMIZI İMAM DEĞİL İNSAN OLARAK YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Öğrenci velilerinden Levent Ergör, sosyal medya hesabından Osman Çınar Ortaokulu’nun imam hatibe dönüştürülmesine tepki gösterdi. Ergör şunları yazdı:

“Fotoğrafını görmüş olduğunuz okullar Bayraklı İlçesi Osmangazi Mahallesi’nde bulunmakta olan Osman Çınar Ortaokulu ve Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’dur. Osman Çınar Ortaokulu yaklaşık 10 yıl önce hizmete açılmış olup eğitici kadrosu ile kısa sürede Bayraklı’nın en iyi üç okulundan birisi olma başarısına ulaşmıştır. Bundan İki yıl önce Bayraklı ilçesi hudutlarında hiç boş alan kalmamış gibi okul bahçesinin yarısı gasp edilerek imam hatip orta okulu açılmıştır. Şimdi ise yüksek talep var bahanesi ile Osman Çınar Ortaokulu’nu imam hatip okulunun bünyesine dahil etmeye çalışıyorlar. Yani kısacası dağdan gelip bağdakini kovuyorlar. Ailelere baskı yapıp çocuklarını ya imam hatip okuluna göndermelerini ya da daha uzak kısımlardaki okullara dağıtacakları söylenmektedir. Bizler çocuklarımızı imam değil, insan olarak yetiştirmek istiyoruz.”(soL)

turkishnews

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.