anadoluverumelimedya.com

Doğu Perinçek Genel başkanlığı bırakıyor mu

Vatan Partisi Genel Başkanı değişiyor mu? Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Samsun’da yaptığı konuşmada bu sorunun cevabını verdi. Perinçek, Ekim ayında yapılacak kongrede aday olmayabileceğinin sinyalini verdi.

Reklam alanı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Samsun Atakum İlçesi’nde bulunan Türk- İş tesislerinde “Büyük Karara Doğru” konferansında konuştu.

BAŞKA BİR ADAYLA YOLA DEVAM EDİLEBİLİR

Perinçek, gündemi değerlendirdiği konuşmasında ekim ayında gerçekleşecek kongrede başka bir adayın belirlenmesi halinde aday olmayacağını, “İnşallah bu ekim kongresinde böyle bir şey yaparız ve hepimiz mutlu oluruz” sözleri ile vurguladı. Perinçek, Vatan Partisi’nde manken, artist genel başkan adayının, Ricky Martin gibi merdivenlerden koşarak inen bir adamın, Tayyip Erdoğan gibi birisini bulalım anlayışının olmadığını, bunun beğenilmeyeceğini kaydetti.

ARTİST GENEL BAŞKAN ÇIKIŞI

Konferans sonrası soruları cevaplayan Perinçek, “Yeniden genel başkanlık için aday olacak mısınız?” sorusuna cevap verdi. Partinin önderleri ile kaç kongredir konuştuğunu, ‘Artık görevi başka arkadaşlar üstlensin’ diye toplantılar yaptıklarını anlatan Perinçek, “Onlar da diyorlar ki, “Türkiye çok kritik bir döneme girdi. Bu dönemde bizim sana ihtiyacımız var. Sen böyle bir kararı kendi başına alamazsın. Bunu kabul etmiyoruz” diyorlar. Vatan Partisi genel başkanını kongre, kurultay seçer. O genel başkanın etrafında da hepimiz toplanırız. Başarıya gideriz. İsteyen kişi aday olabilir. Ama ben çok önemli bir şey söyleyeyim, önümüzdeki dönemlerde manken, sistemin dayattığı artist genel başkanlarla çözüm üretilmez. Savaş döneminde, savaşa göre bir genel başkan seçmeniz lazım. Yoksa manken, artist genel başkanlar, Ricky Martin gibi merdivenlerden koşarak inen bir adam, Tayyip Erdoğan gibi birisini bulalım filan bunlara oy verir gibi anlayışları Vatan Partisi içinde pek beğenileceğini sanmıyorum” dedi.

 

“40 YILDIR HİNT FAKİRİ GİBİ ÇİLE ÇEKİYORUM”

Ben 40 yıldır bir Hint fakirinin çivinin üzerinde yatması gibi bir genel başkanlık yaptım” diyen Perinçek, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Böyle bir genel başkanlıktan hoşlanacak bir adam tanımıyorum. Bilgime, kültürüme, felsefeme bakarsak genel başkanlıktan hoşlanan bir adam olmayacağımı görebiliriz. Arkadaşların, bizi sen birleştiriyorsun, siyaseti sen toparlıyorsun, program ve stratejileri üretmemize sen önderlik ediyorsun. Bunu yapmaya mecbursun dedikleri için ben o çivilerin üzerinde yatmaya bu güne kadar yatmaya devam ettim ama oradan da kurtulmak çok istiyorum. Bunu da belirtmek isterim.”

“İNŞALLAH BU EKİM KONGRESİNDE BÖYLE BİR ŞEY YAPARIZ”

Partide genel başkanlık yapabilecek çok esaslı isimler olduğunu, partinin birikimli önder kadrosu ve gençlik kadroları ile zaman zaman bunları konuştuklarını ifade eden Perinçek, genel başkanlığı bırakarak bir sürpriz mi yapacak sorusunun cevabını şu sözlerle verdi:

Arkadaşlar karar verdikleri zaman ben o zaman mutluluk ve sevinç duyacağım. Ve o genel başkanımızın etrafında hep beraber birleşeceğiz. İnşallah bu ekim kongresinde böyle bir şey yaparız ve hepimiz mutlu oluruz.

Perinçek konferans sonunda kitaplarını imzaladı.

Bülent Karslıoğlu

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.