anadoluverumelimedya.com

Rusya’dan Erdoğan’ın o sözlerine yanıt: Kanıtını göster

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın“Rusya, PKK’ya silah gönderiyor” şeklindeki sözlerine yanıt veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Ankara’dan kanıt sunmasını istedi.

Reklam alanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbarkır’dan dönüşü sırasında uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kullanılan silahın ne olduğu belli. Şu anda teröristlerin elinde Rusya tarafından verilmiş uçaksavar ve füzeler var. Bölücü terör örgütü bunlarla teçhiz edilmiş durumda. Bunlar Suriye tarafından, Irak tarafından bölücü terör örgütüne aktarılıyor. Silahlı kuvvetlerimiz hiçbir şeyi göz ardı etmeden bunların üzerine üzerine gidiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Sputnik’in haberine göre Erdoğan’ın sözlerini değerlendiren Bogdanov, Moskova’nın Rusya’yı PKK’ya yardım etmekle suçlayan Türkiye’den kanıt beklediğini vurguladı. Bogdanov, “Biri bir şey söylüyorsa, bununla ilgili kanıtlar sunmalı” dedi.

‘TÜRKİYE, SURİYE’NİN İÇ İŞLERİNE MÜDAHALE EDİYOR’

Öte yandan Bogdanov, Türkiye’nin ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonla Suriye’de operasyon düzenlemek için haklı gerekçelere sahip olmadığını belirtti.

“(Operasyon için) ya bir haklı gerekçe bulunmalı, ya BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan uluslararası bir karar olmalı ya da meşru hükümetle anlaşma yapılmalı” diyen Bogdanov, Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenleyerek, bu ülkenin iç işlerine müdahale ettiğinin altını çizdi.

 

‘ALLUŞ’UN İSTİFASI SÜRECE OLUMLU YANSIR’

Bogdanov, Suudi Arabistan’ın desteklediği Suriyeli muhaliflerden oluşan Yüksek Müzakere Komitesi’nin (HNC) başmüzakerecisi olan Muhammed Alluş’un istifasını da yorumladı.

Bogdanov, “İstifanın Cenevre’deki müzakerelere olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Zira tamamen yıkıcı bir tutum sergileniyordu. Bu tür aşırılık yanlısı yaklaşımlara sahip kişilerin müzakere sürecinden uzak durması daha iyi olur” dedi.

Bogdanov, Alluş’un, Rusya’nın terör örgütü listesine alınmasını istediği İslam Ordusu temsilcilerinden biri olduğunu da anımsattı.

PKK’DAN AÇIKLAMA: RUSYA’DAN SİLAH ALMADIK

Sputnik’in bir diğer haberine göre KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, PKK’lıların ‘Rusya tarafından verilmiş silahlar kullandığı’ yönündeki açıklamasını yalanladı.

Bayık’ın yardımcıları tarafından RİA Novosti haber ajansına ulaştırıldığı iddia  edilen açıklamada şu ifadeler yer aldığı belirtildi:

“Bize kimse yardım etmiyor. kendi silahlarımızı (karaborsadan) kendimiz alıyoruz. Silahlardan bazılarını da Türk askerlerle yapılan çatışmalarda ganimet olarak ele geçiriyoruz. Türkiye’nin güneydoğusunun her yerinde çatışmalar sürüyor, işgalci Türk birliklerine başarıyla saldırıyoruz. Bu nedenle silahlar kendiliğinden elimize geçiyor.”

‘BİRİLERİ BİZE YARDIM ETSEYDİ…’

PKK’lıların ‘Türk tanklarına, havan toplarına, uçaklarını ve fosfor bombalarına karşı koymak için yalnızca hafif silahlar kullandığını’ söyleyen Bayık, “Birileri bize yardım etseydi cephedeki durum tamamen farklı olurdu” diye ekledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’dan dönerken gazetecilerin soruları üzerine, PKK’lıların elinde ‘Rusya tarafından verilmiş uçaksavar ve füzeler olduğunu’ iddia etmişti. Erdoğan, bu silahların Suriye ve Irak tarafından PKK’ya aktarıldığını ileri sürmüştü.

Daha önceden de Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya’nın Suriyeli Kürtlere silah yardımı yaptığı şeklindeki iddiaları yalanlamıştı. Ancak Rusya daha önce Bağdat’ın onayıyla Iraklı Kürtlere silah sevkiyatı yapmıştı.

Bu arada RİA Novosti muhabiri de, PKK kamplarının da bulunduğu Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde Kalaşnikov ve ABD tüfekleri de dahil olmak üzere çeşitli hafif silahların alınıp satıldığı bir pazar olduğunu aktardı.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.