anadoluverumelimedya.com

Öğretmen Müfettiş Dönemi Sona Eriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın getirdiği yeni torba kanunla ilgili olarak “Eğitim siyasetin arka bahçesi olmaya artarak devam ediyor.” dedi.

Reklam alanı

Hükümetin torba yasa ile getirdiği ve Milli eğitim Bakanlığı Teşkilatyasasında değişiklik yapan tasarının eğitimi daha da içinden çıkılmaz hale getireceğini iddia eden Karabıyık  öğretmen kökenli müfettiş döneminin kapanacağını müfettişlerin işletme, iktisat mezunu adaylar arasından seçilebileceği ifade etti.

Karabıyık, “Tüm maarif müfettişleri Ankara Merkez Teşkilatta toplanıyor. Bu durumda İl Maarif Müfettişliği Başkanlıkları da lav edilmiş oluyor” dedi.

Ayrıca merkeze toplanan bakanlık maarif Müfettişlerinin, Bakanın belirleyeceği il merkezlerinde kurulacak olan çalışma merkezlerinde görevlendirilebileceklerini söyleyen CHP’li Karabıyık, “Bakanlık Maarif Müfettişliğine Hukuk, Siyasal Bilgiler, İşletme ve İktisat mezunları alınacak; öğretmenler artık müfettiş olamayacak. Burada hemen belirtmek isterim ki sayılan üniversite bölümlerindeki mezunlar tabi ki iyi bir eğitime sahiptirler. O mezunlara alanlarında istihdam yaratacak politikalar üretmek doğru olandır.” diye kaydetti.

Aynı tasarının okul müdürlüklerine öğretim elemanlarının görevlendirilebileceğini de ifade eden lale Karabıyık “Öğretim elemanları üniversitelerde bilim üretmek için istihdam edilirken kadro bulunamadığı için okul müdürü olarak atanacaklarsa bu çok yanlış olur. Okul müdürlüklerinin üniversitelerde kadro bulunmadığında kullanılacak bir istihdam alternatifi olarak görülmemesi gerekir” dedi.

Yurt dışına gönderilecek öğrencilere yazılı ve sözlü sınav uygulanırken şimdi sadece sözlü sınav uygulanacak olmasının da bu tasarıda üzerinde durulması gereken bir başka konu olduğunu sözlerine ekleyen Karabıyık, “Acaba neden böyle bir seçimi sözlü sınava dönüştürerek karar verme süreci başlatılıyor? İstenen kişilerin gönderilmesi için olabilir tartışmasını kamuoyunda gündeme getirdiğini değerlendirmelerden de görmek mümkün. Kamuoyu konuya yurtdışı eğitimde torpilin önü açıldı diye bakıyor” dedi.

yakinplan

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.